Milyen ételt készítettetek alapanyag kifogyási vészhelyzet esetén?
Hát ez nagyon gusztustalanul fog hangozni, de egyszer a telekre mentünk, és gondoltam, útközben bevásárolunk, de elfelejtettem, hogy ünnepnap volt és semmi nem volt nyitva... a telken csak rizs volt, só, cukor, befőttek meg konzervek. Főztem rizst, és már kifőzve tonhalkonzervvel kevertem el, tehát "rizses hús" helyett "tonhalas rizs" lett... és céklát, uborkát ettünk hozzá. De annyira ízlett, hogy azóta néha direkt csinálok ilyet.
Illetve egyszer nagyon ettünk volna édességet, szintén a telken, de nem volt semmi, akkor tésztát főztem, és házi lekvárral rétegezve sütőben megsütöttem, szintén finom lett, egyszer pedig a főtt rizs - vegyes házi befőtt kombóval imitáltam a gyümölcsrizst (tej nem volt), szintén jó volt.
Hiába, a tanya, ahol messze a bolt, unortodox megoldásokra ispirálja az embert...
Erdekes, ha velem valami ilyesmi fordul elo, es tenyleg nagyonehes vagyok, akkor nem kutyulok semmit hanem inkabb magaban megeszem az adott dolgot.
Pl. Kifozok egy adag rizst, es annak fuggvenyeben ha van itthon valami fuszerem pl. Szaritott petrezselyem, bors, elkeverem es ennyi.
De ettem mar magaban tesztat is, illetve ures kenyeret. Rendben, nem a legfinomabb, de legalabb nem okadom el magam.
Arra meg nem gondoltatok, hogy ez a megoldas azert egy fokkal kevesbe gusztustalan?😀
Szerencsere olyan helyen lakom, hogy minden irányban egy-ket utcasarkon belul van sokaig-, vagy nonstop nyitvatarto uzlet.
De ha mondjuk lusta vagyok lemenni, akkor siman megelégszem a tejbegrízzel, vagy a tojas valamelyik formajaval (mondjuk tojasosnokedli).
Van mirelit zöldség, száraztészta és paradicsomkonzerv itthon mindig, ezekből folyamatosan van "készlet".
Ha nagyon nincs más, akkor paradicsomos-zöldséges tésztát szoktam kotyvasztani. :)
Nagyon csóró időszakokban szoktam csinálni egy tepsi "tölteléket" - áztatott kenyér, tojás, dinsztelt hagyma, só, bors, petrezselyem - ha van otthon 1-2 csirkemáj azt belekaparom, vagy egy doboz májkrém, de ha nincs, akkor nincs. Ezt megsütöm és esküszöm, hogy finom is!:)
2 napig biztos lehet enni valamilyen savanyúsággal.
1.Ez nem is undorító :)
Szoktam én is magában enni dolgokat, de alapból megvagyok főtt étel nélkül is pár napig. Ezért én nem muszályból, de szoktam olyanokat csinálni hogy pl kínai tésztára teszek valamit hogy ne legyen száraz (pesto vagy kínai szósz sokszor van itthon) és kész a kaja, tojás magában kenyér nélkül, hús köret nélkül, vagy fordítva csak köret. Ez lehet párolt zöldség magában vagy krumplipüré (száraz rizst azért nem enném meg magában). De ha más nem zabkása mindig van itthon, tejjel finomabb de ha csak víz van azzal is meg tudom enni egy kis mézzel ha van. Konzervből csak halat veszek, azt is magában szoktam enni. Főzni amúgy szeretek, de ha csak én vagyok itthon nem mindig van kedvem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!