Krumplipüré kávétejszínnel vészhelyzetben megoldható?
Figyelt kérdés
A kérdésem adott. Elfogyott reggel a tej, tejszín nincsen itthon, megyek majd bevásárolni délután, de most a boltba szaladgálás nem megoldható (pontosabban nagy gyötrelmek árán, 40 perc oda, ugyanennyi vissza hegynek le/föl, hó/sár/dagonya, egy kistelepülésen élek a Börzsönyben, nem túrázok, ha nem muszáj e miatt). Viszont van itthon tonnaszám(vagy hét 10db-os csomagolás, kapom őket, csak tudnám minek) az a klasszikus kávétejszín, tudjátok az az egyenként csomagolt kisdobozos, ahogy elnézem 10 %-os. Működne vele a krumplipüré? Minden más van, szerecsendió, rendes, 82%-os vaj. Mit gondoltok? Nyilván a puding próbája az evés, de nem borogatom bele tucatjával, ha felejtős. Nem ipari mennyiség készül, 3-4 adag, de ez illik a legjobban a kajámhoz, más körettel nem volna az igazi.2018. márc. 20. 10:25
1/13 anonim válasza:
Működhet : A tejszínben olvasztd fel a vajat. A sima tejszíntől sokkal tömörebb lesz majd a püréd.. Ami még ha estleg van otthon tejföl is jó bele. A tejfölből elég 2 kiskanálnyi + még a vaj..
2/13 anonim válasza:
Igen. Jól beízesíted a pürét, bors, só, észre sem venni. hogy tejszín van benne.
3/13 anonim válasza:
A kávétejszín teljesen olyan, mint a 10%-os főzőtejszín.
Természetesen felhasználhatod tej helyett, nem fogja elrontani.
4/13 anonim válasza:
Velem is előfordult, hogy kevés tej volt otthon és a raklap mennyiségű kávétejszín mentette meg az életemet :). Szóval megoldható.
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, reméljük a legjobbakat. Általában 3,5-ös tejet szoktam használni, de alul-kalibráltam a készleteimet és reggel gondtalanul használtam el az utolsó deciket. Tejföl van, kefír, joghurt, görög joghurt, kávétejszín, minden búbánat, de tej egy hangyányi sem. Azért kérdeztem, mert egyet felbontva és megkóstolva olyan édeskés-fura volt az íze (oké, édeskésnek a tej is az éppen). A főzőtejszín is hasonló százalékos gyakran azt tudom, lehet ez is olyan, csak eddig nem kóstolgattam magában sem azt, sem ezt. Agyam sötét bugyraiban élt egy gyanú, hogy biztosan azért kávétejszín, mert valami furmány okán más, de akkor biztos tévedtem ebben is, nem ez lesz az első. Köszönöm szépen újra, mindenkinek!
2018. márc. 20. 11:00
6/13 anonim válasza:
Mivel csak 10 %-os , jó lesz vele a krumplipüréd. Habtejszínnel egyszer kényszerből csináltam, azzal nem lett jó, nyúlós, zsíros lett.
7/13 anonim válasza:
A krumpli főzőlevével hígíthatod egy kicsit, ha attól tartasz, hogy túl zsíros lesz.
8/13 anonim válasza:
Először csak egy pár kanálnyi krumplival próbáld ki, ha jónak tartod, mehet a többi is.
A tejföl, kefir, joghurt savanyítja, azt ne tegyél bele!
9/13 A kérdező kommentje:
Igen, a főzőlével kalkuláltam magam is, köszönöm, úgy tán nem lesz nagyon tömény és írta az egyik kedves hozzászóló a tejfölt is. Majd összekutyulom valahogy. A kijevi csirkemelleim már pihennek, várják a sütést, ahhoz nekem mindenképp ez a megfelelő köret,(bár lehetne mással is, tudom) bízom benne az ebédvendégeimnek is ízleni fog. (Már eszembe jutott, hogy hozatok velük tejet, de letettem róla). Azért majd beszámolok. Köszönöm a sok hasznos választ, indulok alkotni, mert fél 1-re itt lesznek mindketten.
2018. márc. 20. 11:52
10/13 Noblesse Oblige válasza:
A mi családunkban, mindig tejföl+vaj-al készült a püré.
Amíg nem kezdtem el én felnőttként kontárkodni a konyhába, eszembe sem jutott, hogy ezt a többség tejjel készíti.
Szóval tejföl is jó bele, max hozzá adsz egy kis vizet is ha nagyon sűrű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!