Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplipüré kávétejszínnel...

Krumplipüré kávétejszínnel vészhelyzetben megoldható?

Figyelt kérdés
A kérdésem adott. Elfogyott reggel a tej, tejszín nincsen itthon, megyek majd bevásárolni délután, de most a boltba szaladgálás nem megoldható (pontosabban nagy gyötrelmek árán, 40 perc oda, ugyanennyi vissza hegynek le/föl, hó/sár/dagonya, egy kistelepülésen élek a Börzsönyben, nem túrázok, ha nem muszáj e miatt). Viszont van itthon tonnaszám(vagy hét 10db-os csomagolás, kapom őket, csak tudnám minek) az a klasszikus kávétejszín, tudjátok az az egyenként csomagolt kisdobozos, ahogy elnézem 10 %-os. Működne vele a krumplipüré? Minden más van, szerecsendió, rendes, 82%-os vaj. Mit gondoltok? Nyilván a puding próbája az evés, de nem borogatom bele tucatjával, ha felejtős. Nem ipari mennyiség készül, 3-4 adag, de ez illik a legjobban a kajámhoz, más körettel nem volna az igazi.
2018. márc. 20. 10:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is egy nagyon pici tejfölt szoktam beletenni, ha tej nincs.
2018. márc. 20. 12:28
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes a tejszín, esetleg kérhetsz a szomszédtól tejet, ha vagytok olyan viszonyban.
2018. márc. 20. 12:35
 13/13 anonim ***** válasza:
38%
Teljesen jól hangzik. Mondjuk én szinte sosem csinálok krumplipürét, de hogy tejet eszembe nem jutna beletenni, az biztos. Az túl híg, nem is értem... Pici tejszínt tennék bele, biztos finom, ahogy pl. tejföllel is. Bár én simán megennék egy vegán krumplipürét is, szóval ez azért ízlés dolga (lehet, hogy az más étel, de attól még lehet finom).
2018. márc. 20. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!