Száraz morzsolt kukoricából hogyan tudok ételt csinálni vészhelyzetben?
Ledarálod, akkor kukoricalisztet/darát kapsz, abból már sok mindent lehet készíteni, a legismertebb a puliszka.
De alaposan beáztatva és megfözve is meg lehet enni, csak nem túl nagy élmény.
Persze-persze, le lehet pontozni mindenkit, de attól még szerencsétlen kukorica nem lesz puha órák múltával sem. Saját tapasztalás is, de számos oldalt tudnék mutatni.
Íme egy: [link]
„A kukorica frissességét úgy tudod a legegyszerűbben ellenőrizni, hogy megtapintod a „bajuszt”. Ha az száraz, a kukoricát több napja szedték, a szemek megkeményedtek, hosszabb főzési idő után sem puhulnak meg igazán.”
Az állatoknak meg szoktak fözni a takarmánykukoricát is, csak elötte legalább egy napig kell áztatni és több (6-8) óráig fözni.
Természetesen nem olyan lesz, mint a csemegekukorica, hanem inkább mint egy kásaféle, de megpuhul, elrágható, ehetö lesz.
A boltokban kapható kukorica liszt milyen kukoricából készül ?
Száraz csemegéből , vagy száraz morzsoltból, ahogy a kérdező megfogalmazta ?
Nevezzük inkább takarmány kukoricának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!