Egy ilyen vészhelyzetben mit lehet csinálni, ha megtörténik? Egyébként ez az egyik legnagyobb félelmem.
Ha sikerül telefonálnod, sem biztos, hogy jól jársz. Régebben láttam egy spanyol filmet.
Ott a pacák egy utcai telefonfülkébe szorult be. Hívott valami segélyhívót. Jött is egy teherautó. Azt hitte végre kiszabadulhat. De nem!
Az egész fülkét felpakolták, majd hosszasan autóztak egy föld alatti garázsszerű helyre. Ott már több száz ilyen fülke volt, benne csontvázakkal.
Jó rettegést!
Értem én a kérdésedet, de nincs válasz.
Ha elvonatkoztatunk a konkrétumoktól, akkor azért nincs, mert ha nincs menekülési útvonal, akkor nincs.
Egyetlen kérdés maradhat csak: mit tegyek, hogyan viseljem el a közeli halál gondolatát. Siettessem, hiszen úgyis mindegy? Bizakodjam, de miben? Ha megölöm magam, talán hiába, mert már jön a segítség. Ha nem, egyre jobban fog gyötörni a bezártságérzés. Lassan elveszítem a kontrollt, nem létező hangokat fogok hallani, hallucinálni kezdek.
Ha a kérdésed nem ilyen jellegű, hanem igenes a konkrét helyzet fontos, azzal meg az a baj, hogy a gyakorlat más. Az összes elem, amit felsoroltál ezerféle egyéb körülménnyel együtt van jelen.
Csak gyerekes válasz adható: fúrok alagutat, szétlövöm lézerpuskával, ilyenek.
Igen, igazad van, tényleg nincs szinte semmi választási lehetőség. Pár éve olvastam hasonló (állítólag) megtörtént esetről, nem teljesen ilyen körülményekkel (azt hiszem, akkor nem volt az illetőnél telefon és nem lift volt, hanem zárt ajtó), annak a vége az lett, hogy mikor megtalálták az embert, aki bent rekedt valahol, már pár hete halott volt.
Valami miatt én rettegek egy hasonló helyzettől, hogy megtörténik, néha visszatér rémálmomban is a fent leírt liftes eset ugyanezekkel a körülményekkel. Azt én is gondoltam, hogy nem lehet kijutni, de hátha valaki valami reális ötletet tud mondani az öngyilkosságon kívül, mondjuk lehet valamit csinálni a lifttel vagy a látszólag használhatatlan telefonnal. Amúgy köszi a választ.
Hát, nem tudom én sem, így a leírás alapján tényleg reménytelennek tűnik. Ha nem vagyunk nagyon mélyen, akkor talán kiabálni lehetne, vagy esetleg dörömbölni valahogyan, utolsó szalmaszálként belekapaszkodva ebbe a lehetőségbe.
Azért a gyakorlat az tényleg más abból a szempontból, hogy egy lifttel csak úgy le a semmibe nem lehet menni, vagy ha igen, akkor azzal mások is járnak. Egy lakóházban elvileg a földszint a legalacsonyabb szint, illetve a pince, de oda a lift már nem megy le. Ha valaki mégis bent ragadna valahol odalent, akkor ahogyan említettem, kiabálással, dörömböléssel lehet próbálkozni, mert ilyen épületekben a hang jól terjed, és ez ebből a szempontból jól jöhet. Attól is függ tehát, hogy milyen épületről van szó, és hogy mennyien tartózkodnak ebben az adott helyzetben.
Egyébként, egy pár hónapja beragadtam itt a lakóházunk liftjébe, és nem volt nálam a telefonom, mert csak a boltba mentem le. Persze, ki gondolta volna, hogy pont akkor fogok beragadni. Az volt a szerencsém, hogy megnyomtam a vészcsengőt, ami a szerelők vállalatához van valahogy bekötve. De még így is nagyon rossz élmény volt.
Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy ha max egy évben 1-szer 2-szer mennek oda le, akkor te mit keresnél ott?
Ha oda is kell menned, előtte szólj pár embernek, hogy ha feltűnt az eltűnésed, ott is keressenek.
Én egyébként biztos nem adnám fel, és A remény rabjai c. filmhez hasonlóan elkezdeném kaparni a falat. Bár valószínű előbb halnék éhen/szomjan, mint hogy kijussak, de nem adnám fel a reményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!