Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktatok csinálni csak...

Szoktatok csinálni csak pörköltszaftot husi vagy bérmi egyéb nélkül?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem a pörköltszaftos nokedlit, tésztát, rakok rá még egy kis plusz tejfölt, vagy már alapból belekeverem a szaftba és összeforralom... ez furcsa dolog? Talán olyat hallottam, hogy kisbabának adták így, nem tudom, egy felnőttnek rendben van-e ilyet enni :)


Párom mindig közli, ha ilyet eszek, hogy hát ez elég "szegényes" :D


2016. márc. 10. 21:23
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Hú, természetesen az bármi akart lenni :)
2016. márc. 10. 21:23
 2/21 anonim ***** válasza:
25%

Igen, sokan esznek pörköltöt tejföllel. Felnőtt korban is.

Ízlések és pofonok.

2016. márc. 10. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
46%

próbáld ki bele a tejföl helyett a sonkás sajtkrémet.

én eleve úgy főzöm a pörköltet hogy beleteszem.

2016. márc. 10. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:

Azt tudom, de csak a szaftját? Arra gondolsz? Mert azt tudom, hogy magát az ételt sokan fogyasztják :)


De ha magában a szaftját is akkor megnyugodtam :)

2016. márc. 10. 21:33
 5/21 A kérdező kommentje:
Hú, köszi a tippet, jól hangzik nagyon :)
2016. márc. 10. 21:34
 6/21 anonim ***** válasza:
96%
Lehet igaza van a párodnak. Mert pörkölt szaft az csak pörköltbe van. Tehát a pörköltnek a sűrű leve. Azt hogy te csinálsz valami hasonlót vagy akár jót is főzöl, de az nem pörkölt szaft.
2016. márc. 10. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem szeretik a húst belőle, sokszor én se eszem meg ha a barátnőméknél kajálok.

Náluk az a divat/szokás, hogy nem tisztítják le az összes zsírt/hájat róla, hanem marad rajta egy kevéske. Ők úgy szeretik. Én meg nem igazán szeretnék előttük válogatni, vagy rájuk erőltetni, hogy miattam máshogyan főzzenek, amikor max 2 hetente eszek náluk ebédkor. Ezért csak szaftot kérek, és vagy krumplit, vagy tésztát.

2016. márc. 10. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 A kérdező kommentje:

Hát, én sem vagyok oda a húsért... természetesen nem álltatom magam azzal, hogy ez "pörköltszaft", csak máshogy bonyolult körbeírni :)


Olajos-hagymás-paprikás-paradicsomos lé :)

2016. márc. 10. 22:32
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Tesóm- aki szakács- szörnyülködött mindig, hogy a szomszédjában egy kisebbségi család gyakran emlegette a "zaftos tésztát", egyszer rákérdezett, hogy az micsoda és mondták neki, hogy hát egyik nap még pörkölt van, de másnap már csak a szaftja marad, de azt összeforgatják tésztával és úgy eszik.
2016. márc. 10. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem, miért lenne ez baj. Persze, hogy rendben van, ha ilyet eszel, ha egyszer ezt szereted s nincs benne semmi rossz.

Akkor ez ilyen totál húsmentes szaft? Az összetevők alapján rokona lehet a lecsónak :D

Bevallom, efféle szaftot hús nélkül még nem láttam (s hússal sem én főztem, így e téren gyengék az ismereteim. de az ízét a hús adja, nem? szóval nélküle fura). Pedig szimpatikus, sosem tartottam fontosnak a húst, még akkor sem, amikor még ettem olyat. De azért a húsos zsír más, mint a sima, főleg, ha a zsír növényi.

2016. márc. 10. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!