Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csak pörköltszaftot hogy...

Csak pörköltszaftot hogy lehet előállítani hús nélkül?

Figyelt kérdés

Meg gomba nélkül. Tehát csak magát a szaftot. Tésztával és tejföllel imádjuk, de se a húst, se a gombát nem szeretjük igazán.

Létezik valamilyen maggi vagy más termék, amiből csak szaftot csinálhatok?

2023. máj. 14. 15:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
88%
2023. máj. 14. 15:22
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Sok sok hagyma, pirospaprika, kockázott paprika, paradicsom, pörköltszaft kocka.

De hús nélkül csak hasonló lesz. Gomba amúgy sem muszáj bele.

2023. máj. 14. 15:24
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
A szaft a hús leve, szóval esetleg esetleg olcsóbb húst használj, amit nem sajnálsz kidobni. De a hús nélkül jó íze nem lesz, mert mit teszel bele a hagymán, paprikán, són kívül? Leveskockát? Az nem lesz olyan.
2023. máj. 14. 15:28
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szaftot lehet ugyan csinálni hús nélkül, hagyma, paradicsom, paprika, és fűszerek felhasználásával, de az nem lesz pörkölt szaft.

Sőt, még a pörköltszaft kockával sem lesz az, ami ráadásul inkább "konzerv íz"

Az igazi pörkölt szafthoz elengedethetetlen a húsokból kioldódott íz, és asványi anyagok, sőt a szaftban hús is van.

Hús nélkül legfeljebb lecsós szaftot lehet készíteni, ami persze lehet finom, csak az nem pörkölt szaft lesz, az ugyanis részben a hús pörkölésének az eredménye is.

2023. máj. 14. 15:48
 5/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hát erre jutottam eddig én is.

Sajnálom a húst kidobni..

Esetleg valami ötlet, hogy magát a húst (immár szaft nélkül) milyen ételbe lehet még felhasználni?

Hátha úgy elfogyna.

Bocsi csak még kezdő háziasszony vagyok.

2023. máj. 14. 15:53
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

Olcsóbb nyesedéket vegyél, szárnyat, farhátat, ne színhúst.

Ha kutya, macska van, az megeszi.

2023. máj. 14. 15:56
 7/21 A kérdező kommentje:
Biztos ismeritek, lehet kapni a zacskós szaftos (szószos) tésztát, Amit csak vízben fel kell főzni. Azt hittem, élő lehet állítani házilag valami ilyesmi ízű tésztát. 🙂
2023. máj. 14. 15:57
 8/21 anonim ***** válasza:
77%
Rakott kel, sóskamártás, főzelékre, melegszendvics krémbe
2023. máj. 14. 15:57
 9/21 A kérdező kommentje:

Csak csirkemellet és sertéscombot vagy karajt használok. A csirke többi részétől ránézésre is rosszul vagyok gyermekkorom óta.

Ezért is mondom, hogy magát a húst se annyira szeretjük, de a farhat, szárny meg ilyesmi, attól tényleg rosszul vagyok.. 🤨

2023. máj. 14. 15:59
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

7

Hasonlót elő lehet, mint ahogy kettes és négyes írta. Próbáld ki, lehet nektek ízleni fog.

2023. máj. 14. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!