Mi az amit egyáltalán nem vesztek meg mióta ilyen ökör árak vannak?
“ Tanulj meg olvasni. Konkrétan leírtam hogy veszek sajtot ”
Ki mondta, hogy mindenki rólad beszél? :) elhiszem, hogy szeretsz itt vergődni, de ember, szedd már össze magad!
Ja, ha magadban beszéltél akkor bocsi hogy közbeszóltam.
Mindegy, én legalább válaszoltam hogy miért lettél lepontozva, a magam részéről befejeztem, további kellemes ál-értetlenkedést és önfényezést.
🧀
Cigaretta.
#1 Tejet miért nem? 200 forintért veszem kétnaponta, az pont hogy olcsó.
Azért eszed lehetne, ha már csodával határos módot kaptàl állást.
Nem az számít, hogy mondjuk 250g tehéntúró 389 helyett 699, mert nyilván, 1 db-nál nem oszt nem szoroz.
De normál esetben az ember nem 1 db túrót eszik egy héten. A túró most lehet bármi más, sajt, joghurt, stb.
Én naponta 250 gr-ot ( 1 db) fogyasztok ( fehérje bevitel miatt, turmixok kiváló alapanyaga), de ez 1 hétre 7 db ( 4900.-), 1 hónapban pedig csak a túró 21 000.-
Tehát:
áremelkedés előtt, havonta a túró számomra : 12 000.- volt
Most ugyanaz a mennyiség (napi 1 db) 21 000.- havonta.
Megvan a különbség?
12 000 vs. 21 000.
És akkor ott a sajt. Nálam heti 1 kg fogy, mivel naponta 10 dkg kell a fehérje miatt és mert finom. Maradékból megy sütéshez-főzèshez. Jelenleg 5500 körül van a tolle/mizo sajt kilója (vagy még tőbb). Ezzel az új árral ez havonta
( 4 kg sajt) 22 000.-
Tavaly ugyanez a mennyisèg
( 4 kg) 14 000 volt.
Megvan a különbség?
14 000 vs 22 000
Engem nem érdekel, változatlanul megveszem, meg minden mást is, de akkora retek az olyan ember, aki azt gondolja, hogy azért húzzák az emberek a szájukat a magasabb árakra, mert csóri nem tud 350 helyett 500 at adni a burgonyáért. A kérdezőt se viszi csődbe az épp 1600 vagy 1800 forintos csirkemell ( az árak random), de feltételezem, nem 1 kg csirkemellet fogyaszt/fogyasztanak 1 hónapban
(vegák és húsfóbiások kíméljenek)
Normális, egészsèges emberi heti 3 szor azért enne 15-20 dkg húst. ( ez most minimál érték) Ez kb 2.5 kg hús/ hó. Többit el lehet kezdeni számolni.
Szerencsére a csirke változatlan áron van, csak példaként írtam ezt is.
Bár ellene vagyok az árstop-nak, nem fejtem ki, hogy miért.
Összegezve:
tök mindegy ( számomra), hogy 300 vagy 500 a túró, ha 1 darabot eszek 1 hónapban. De egyrészt szerencsére megtehetem, hogy bőven fogyasszak olyan minőségű/mennyiségű ételt, ami egy egészséges, kiegyensúlyozott, nem nélkülöző táplàlkozáshoz kell, másrészt mindig szorozni kell az árakat, kedves dilettáns.
Ezért teljesen jogos a kérdező kérdése.
A 8-as válasza meg mehet a wc-be. Az ilyeneknek tojják a tyúkok a 110 forintos tojásokat is. Hát persze, hogy megtudod fizetni a 110 forintot, hiszen, te csak 1 db tojást eszel. Balf*asz.
hello
válaszom a 8-as hozzászólónak íródott, bár a végén jeleztem is.
Tovább nem érdekel.
3 fős családról beszélünk. A sajt nem alap élelmiszer és sajnos nem 300 forinttal lett drágább. Csak és kizárólag akkor veszek ha esetleg olyat főzök amihez nélkülözhetetlen. De van hogy megcsinálom én magam mert a kamu ecetes sajtot is szeretem és olcsóbb jóval.
Csirkemellet előtte is nagyon ritkán vettünk. Így mivel minden baromi drágább lett, lemondtunk róla teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!