Aliexpresses rendelésnél kifizettem az áfát, és a termék nem esik vám alá (150 euro alatti), akkor miért hajtanak be rajtam 800 forint vámeljárási díjat? Ezek fix árak egyáltalán, vagy mi képezi a díjszámítás alapját?
Nem vágnak meg ha nem várod meg a posta vámkezelését, hanem magadtól befizeted.
Így a posta számolta ki helyetted mennyit kell fizetni, ami pénzbe kerül.
Es vámot hiába nem fizetsz, ebben az esetben az áfa vámkezelés alá tartozik.
A fizetendő vám a vámkezelés egyik eredménye. A másik fizetendő dolog az az ÁFA. És tavaly július 1 óta minden, az EU-ba (tehát ez nem magyar találmány) belépő csomagot vámkezelni kell, és ha vámot nem is, ÁFÁ-t kell fizetni utána. Ennek az eljárásnak díja van, ezt fizetteti meg veled a Posta akkor is, ha amúgy az Alinak az ÁFÁ-t már kifizetted.
Megjegyzem, hogy rengeteg árunak 150 euró fölött sincs vámtétele, mivel 0% az adott árura fizetendő vám, lehet az akár milliós, milliárdos tétel is. ÁFA fizetési kötelezettség ekkor is van.
Nem mondom hogy nem az. :D
De ahogy az első kommentemben írtam, valahogy ki lehet kerülni ezt a díjat, ha előre leadod a vámkezelést és kifizeted a díjat plusz erről nyilatkozol.
En a dhl-nel kicsit több mint 5 ezret fizettem vámkezelésre. Mondjuk ott jóval több volt az áfa+vám is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!