Hogyan lehet a legtöbben spórolni ételen?
31!
A havi 190e/fő is egy horror összeg. Gondolj mar bele, átlag ember netto fizetése se feltétlenül van ennyi.
29: miért kéne egy egész litert meginni egy embernek? VAgy egy nagy joghurtot???
Reggelihez elég 2-3 dl, tehát rögtön három napra elég a liter tej...A joghurt hasonlóképpen...
#30
25-ös vagyok
…és nem tudom miről beszélsz!
Én a spórolásról írtam, mert arról szólt a kérdés.
Hogy te mit láttál, az nem releváns, én a feléért vettem nagyobbat, íme:
Amellett 1 személyről beszéltem és nem egy kaszárnyának főzésről!
Egyébként elárulom neked, hogy egy 5-6 szemes krumpliból krumplifőzelékbe nem teszek bele egy doboz tejfölt, legfeljebb 2 evőkanállal, a többit felhasználom később máshoz.
Nem eszem napokig ugyanazt, de egy ételből - szerintem - lehet 2x enni, különösen, ha jól van elkészítve.
De ha valaki egy hangyányit is konyít a főzéshez és benne van a háztartásvezetésben, az pontosan tudja, hogy NEM napi 2000-el kell kalkulálni, hanem havi 60-al - és bár napokra leosztva ez ugyanannyi - mégis más a leányzó fekvése.
Főzést egyébként nem úgy kell kalkulálni, hogy minden alkalommal meg kell venni mindent, hanem kell lennie egy alapkészletnek, kinek-kinek ízlése és igénye szerint.
Nálam természetes, hogy van itthon krumpli, hagyma, zsír, olaj, liszt, rizs, száraztészta, vagy 50 féle fűszer, cukor, étkezési keményítő, tojás, 1 rekesz Pilos UH tej, paradicsompüré (ma vettem 10 üveggel, mert 100Ft/db-ra volt leértékelve a közeli lejárat miatt. Betettem a fagyasztóba, mielőtt használni akarom, előző nap előveszem)
Nem kell ezeket mindet, mindig megvennem, csak ha kifogy valami, azt az egyet pótolom.
Talán én is fel tudnék zabálni 300ezret, de csak talán, mert így is változatosan és kedvem szerint étkezem, a zöldségeket és a gyümölcsöket is beleértve.
Elismerem, hogy drágult az élelmiszer (is), én sem a Holdon élek, de ésszel, odafigyeléssel, főzni tudással megoldható átlag keretek között még mindig.
Hogy aztán holnap mi jön nem tudni, de nagyon ajánlanám mindenkinek, hogy saját érdekében kezdjen el főzni tanulni és felejtse el a pazarlást!
3-as, a sertéscomb is ársapkás. Férjem hozott egy 4 kilós darabot, nulla veszteséggel feldolgoztam (tettem el a fagyóba ragunak, ahol szép, kifejezetten sovány szeleteket tudtam vágni, azt rántott húsnak, ami pedig ilyen-olyan, azt ledaráltam nagyon finom darálón - és még így is szebb volt a színe, mint amikor direkt darált húst vesz valaki.)
Pl. sertés combot most érdemes venni, szétszedni, fagyóba pakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!