Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a legtöbben...

Hogyan lehet a legtöbben spórolni ételen?

Figyelt kérdés
Sziasztok jöhetnek tippek tanácsok hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben hogy lehet a legtöbbet spórolni az étkezésen. (koplalás nélkül persze) Azt is írjátok oda hogy ki mennyit költ kajára egy nap, illetve szerintetek mi a reális a mostani árak mellett?

2022. okt. 1. 17:17
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
81%
Háát... Napi kb 2ezret költök. Kenyeret minden másnap veszek. Megpróbálom az olcsóbbat venni, sertés termékek helyett baromfi termék. Két napra próbálok főzni, de nem mindíg sikerül. Tészta (spagetti, tojásos és grízes) kitart két napig, fél kiló elég kettö emberre. Ha ki tudod húzni, minden másnap vegyél csak húst.
2022. okt. 1. 17:50
 12/40 anonim ***** válasza:
91%

5: saját magadra, egy személyre költesz ennyit? Ez rengeteg!

Persze ha nettó 800e a fizetésed, akkor simán megengedheted magadnak, de gyanítom, hogy ennél kevesebb...

Egy 3-4 adagos rendes főtt étel megvan 2e ft-ból. Pl. fél kiló darálthúsból bolognai simán elég 3 napra is. Le is lehet fagyasztani, ha nem akarod három nap egymás után enni... ugyanígy egy nagy adag rakottkrumpli is kijön ennyiből. Tehát 6-700 ft/aag.

Nagyon sok kaja van, amit így gazdaságosan ki lehet hozni otthoni főzéssel.

2022. okt. 1. 17:56
 13/40 anonim ***** válasza:
18%
Rendelés helyett elkezdtünk főzni, így sikerült letornászni 300e alá/hó. 2 fő.
2022. okt. 1. 18:37
 14/40 anonim ***** válasza:
38%
30 ezret akartál írni ? 300 , az nagyon durva lenne.
2022. okt. 1. 18:50
 15/40 anonim ***** válasza:
21%
300 ezer 2 főre egyáltalán nem durva. Sok, de semmi extrém nincs benne.
2022. okt. 1. 18:55
 16/40 anonim ***** válasza:
37%
30 ezerből meg évekkel ezelőtt se lehetett kijönni 1 főre se.
2022. okt. 1. 18:55
 17/40 anonim ***** válasza:
81%
300e? Hülyéskedsz? Mi a francot esztek, aranyat?
2022. okt. 1. 18:56
 18/40 anonim ***** válasza:
96%

Én leültem a számítógép elé és beírtam egy listába az összes élelmiszert, amim van itthon. A Google táblázatok használatával automatikusan szinkronizálja a mobil telefonra is, így látom a boltban, hogy mi van otthon, nem veszek feleslegesen még több ugyanolyat. Volt régebben olyan, hogy volt a hűtőben 5 tekercs réteslap, amiből 3-nak már durván lejárt a szavatossága. Most ilyen nincs. Bár ezt nem a drágulás miatt vezettem be, nagyjából 2 éve csinálom így. A táblázat kezelőbe be tudom írni , hogy az adott élelmiszernek mikor jár le a szavatossága és pár nappal előtte már figyelmeztet, hogy egyem meg, vagy főzzem meg. Tudom, hogy ezekkel egy kicsit foglalkozni kell, de napközben félreteszem az elfogyott cuccok csomagolását és este a tv nézés közben, egy reklámblokk ideje alatt kihúzgálom a listából, vagy a bolti blokk alapján beírom a listába, ami beérkezett aznap.

Ami a fagyasztóban van, annak még a hűtőben elfoglalt polc helyét is feljegyzem a listába, hogy ne kelljen sokáig keresgélni.

2022. okt. 1. 19:02
 19/40 anonim ***** válasza:
90%

13: napi 10ezer...??

Mit esztek? Bélszínt kaviárral? :-D

2022. okt. 1. 19:02
 20/40 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell foglalkozni a 300000 Ft-os trollal, egyszerüen ne vegye senki figyelembe, egyértelmüen nem igaz.

Kérdezö:

1. Tudatos vásárlás - elöre megtervezett heti menü, és csak azt veszed meg, ami ehhez kell, semmi spontán dolgot nem.

2. Soha nem dobsz ki ételt! A megtervezett menü ebben is segít, illetve az esetleges maradékot át lehet alakítani, felhasználni más fogáshoz

3. Heti kétszer böven elég húsos ételeket enni, helyette idényzöldségekvöl készíteni a menüt.

4. Nagyobb - két-háromszoros adagokat fözni, a többletet adagonként lefagyasztani.

5. Nem venni kész vagy félkész termékeket, friss, nyers alapanyagokat haszálni.

6. Nem rendelni, rengeteg pénz elmegy fölöslegesen erre is

7. Vizet vagy teát inni, nem üdítöket vagy alkoholt.

2022. okt. 1. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!