Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Min tudtok a legtöbbet spórolni?

Min tudtok a legtöbbet spórolni?

Figyelt kérdés
Átlagos jövedelemmel rendelkezem.Kiadásaim ennek kevesebb, mint harmadát jelentik.A a benzin és étel, tisztasági szerek, háztastás ami marad a másik kétharmadra.Nem nagyon tudok félretenni pedig nagyon szeretnék.Nem smucigkodni akarok, de kissé olcsóbban fenntartani egy normális és színvonalas háztartást.Ismertek, fejlesztettek ki praktikákat amin meg tudjátok fogni a pénzt?

2014. jan. 3. 14:49
1 2
 1/13 anonim válasza:
91%
Pl. járj kevesebbet kocsival ( ha teheted ).
2014. jan. 3. 15:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Kocsi helyett járj gyalog vagy biciklivel, hosszútávon sokst spórolhatsz. Főzz több napra, ha nem akarod ugyanazt enni egymás után, akkor fagyaszd le.

Nem kell a márkás dolgokat megvenni, a boltok saját címkés termékei is ugyanolyan jók.

Mosásnál mindig legyen tele a gép ( ha nem súlyautomatikás), a mosószert, öblítőt hígítsd fel.

Ne legyenek bedugva azok az elektronikai uccaid, amiket nem használsz.

A fűtést vedd le azokban a helyiségekben, ahol nem szoktál sokat lenni.

2014. jan. 3. 15:11
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

Nos több lehetőség van.

1: Mi kertesházban élünk, így nekünk van kertünk, ahol zöldséget, gyümölcsöt ( minimálisat ) termesztünk. Ezzel már minimálisan spórolunk. Ez sajnos nem mindenkinek adatik meg.

2: víz. Ha nem kell elzárjuk, olyan szinten, hogy ne is csöpögjön. Kézmosás menete: szappan-víz-elzár- törlés. ( lehet, hogy hülyén hangzik, de ezzel is spórolunk )

3: főzés. Otthon főzünk. Megvesszük a hozzávalókat és otthon megfőzzük.

4: villany. Energia takarékos izzókat használunk, ezeket nem szabad kapcsolgatni. Ha nem vagyunk így adott helységben, akkor feleslegesen nem hagyjuk felkapcsolva.

5: áram. ( ez még mehetne a villanyhoz ) Nem megy egész nap a TV, a számítógép. Gyerekeknek van egy Xbox játékkonzoljuk, de vagy ezen vagy a számítógépen játszhatnak max. 1-1,5 órát.

Ezen sokat sporolunk, ilyen spórolásból gyűjtöttünk össze annyi pénzt, hogy hitel segítségével 3 éve meg tudtunk venni egy kertesházat. Én és a feleségem is dolgozunk, normál keresetünk van. ( Természetesen vannak irigyeink, akik ezt nem hiszik el és váltig állítják, hogy mi milliókat keresünk és pletykálnak rólunk, de ilyen mindenhol van )

2014. jan. 3. 15:12
 4/13 anonim ***** válasza:
74%
3-as vagyok. Amit a többiek írtak ( kocsi, márkás cuccok vásárlása ) tökéletesen igaz, pont ezért nem írtam le mégegyszer.
2014. jan. 3. 15:14
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
Kocsi, rezsi, kaja (főzz!)
2014. jan. 3. 15:23
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Az autó létkellék helyben nem lehet másképp megoldani a munkát, buszjárathoz nincs csatlakozás.

A menü naponta 500ft, attól én se tudok olcsóbban főzni.

Szórakozni nem járok.Bizonyos márkákból nem tudok engedni, pl. használtam olcsó öblítőt de szinte büdös lett a ruha.Csak egy-két ilyen dologhoz ragaszkodom.Sok másra nem is költök.Rezsim minimális, alig vagyok otthon.

Mégis csak kijövök a pénzből de nem nagyvonalúan élek belőle.Most még nem zavar, de ha gyerekem lenne, nem látom át ennyiből hogy oldanám meg......

2014. jan. 3. 15:39
 7/13 anonim ***** válasza:
86%
Ha gyereked lenne nem egyedül élnél hanem ketten, két fizetésből (úgy jóval könnyebb).
2014. jan. 3. 15:43
 8/13 A kérdező kommentje:
mondjuk ebben igazad van, inkább viszonyításként szántam......
2014. jan. 3. 15:45
 9/13 anonim ***** válasza:

"A menü naponta 500ft, attól én se tudok olcsóbban főzni. "

Tényleg nem rossz az 500-as menü, de azért arra ne fogadj, hogy olcsóbban nem menne. Szoktam számolgatni saját szórakoztatásra, egy adag paprikás krumpli kb 200 Ft, egy adag rizottó (májjal, gombával, borsóval, kukoricával) kb 160 Ft.

Egy hét alatt nekem ez 7 x 600 = 4.200 Ft spórolást eredményezett, mikor rájöttem. Az havi 17.000 Ft, komoly pénz.

2014. jan. 3. 16:53
 10/13 anonim ***** válasza:
74%
Legtöbbet a kocsin és a kaján lehet mindenkinek spórolni.
2014. jan. 3. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!