Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy lehet a teljes kiörlésű...

Hogy lehet a teljes kiörlésű liszt vagy maga a kenyér drágább mint a fehér?

Figyelt kérdés
Mert ugye a teljes kiörlésű az csak levan darálva és annyi, míg a fehérliszt átesik valamilyen finomításon ergo több munka volt vele, mégis olcsóbb. Mi ennen a magyarázata? A másik dolog meg hogy miért kezdték el csinálni a fehérlisztet ha a t.k. egészségesebb? Hallottam olyat hogy így tovább eláll a liszt, de pontosan nemtudom. Valaki tudja az okát?

2021. máj. 24. 15:24
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
A 19-esnek adok igazat, az emberek évszázadok vagy inkább már pár ezer éve a nem finomítottat eszik, mégse fostak a gombáktól, de igaz a rizikó bennevan. Szerihtem ha látják hogy nincs rendben az a gabona akkor nem aratják le vagy nem teszik a rendesek közé.
2021. máj. 24. 21:12
 22/39 anonim ***** válasza:

"Szerihtem ha látják hogy nincs rendben az a gabona akkor nem aratják le vagy nem teszik a rendesek közé."

Ennél nagyobb ostobaságot nem is mondhattál volna. De biztos nagyon jó h.lyének maradni és homokba dugni a fejed, te tudod. A mikotoxinok arról hiresek, hogy szabad szemmel látni, ja nem. És megsúgom, minden gabona penészes ;)

2021. máj. 24. 21:17
 23/39 anonim ***** válasza:
Jobbat mondok. Vegyél próbaképp tápboltban búzát. Igen, azt amit a háziállatoknak adnak. Megmosod, megfőzöd, és megeheted. Kitűnő! És nincs semmi kispórólva.
2021. máj. 26. 02:29
 24/39 anonim ***** válasza:
57%

23: azért a takarmánybúzából te soha nem fogsz olyan kenyeret ( vagy mást) sütni, mint az étkezésiből!

Sehol sincs a sikértartalma az étkezésihez képest, és van még pár tulajdonság, ami eltér.

2021. máj. 26. 10:30
 25/39 anonim ***** válasza:
"Megmosod, megfőzöd, és megeheted. Kitűnő! És nincs semmi kispórólva."
2021. máj. 26. 10:37
 26/39 anonim ***** válasza:

20-as, tehát azt állítod, hogy a történelem folyamán a lányok 5-8 évesen menstruáltak? Mert a te állításod alapján így kellett volna lennie.

Amiről te beszélsz, az a jelenség csak komoly toxinmennyiség esetén léphetett fel. De egyrészt a fuzárium és más gombák nem fertőzik le az egész terményt minden évben, csak kb. 1/5-ét, másrészt be van vizsgálva a gabona és bizonyos toxinszint felett nem értékesíthető.

Szóval az a napi 1-2 teljeskiőrlésű zsemle kb. annyit árt, mint a napi 1 kanál cukor vagy tej vagy nitrites pácsóban tartósított sonka, aztán gondolom ezeket sem hagyod el.

2021. máj. 26. 10:38
 27/39 anonim ***** válasza:

"tehát azt állítod, hogy a történelem folyamán a lányok 5-8 évesen menstruáltak? Mert a te állításod alapján így kellett volna lennie."

Rajtad kívül senki nem állított ilyet, felesleges más mondandóját a tudatlanságoddal kiforgatni. Ha nem értesz hozzá, ami tény, akkor könyörgöm ne szólj hozzá

2021. máj. 26. 17:35
 28/39 anonim ***** válasza:

"27-es, azt írtad, etessünk egy 3-4 évest csak tk. kenyérrel, akkor menstruálni fog.

Na most, anno a tényleg szegény családokban a 3-4 éves kislányok jóformán csak tk. fekete kenyeret meg kukoricakását ettek, mégse kezdtek 5 évesen menstruálni. Ergo hülyeségeket írsz.

2021. máj. 26. 18:13
 29/39 anonim ***** válasza:
43%
Igen, valószínű phd-s mikrobiológus végzettséggel, mint élelmiszerbiztonsági- és minőségirányitási vezető én irkálok h.lyeségeket és nem te, aki az általános iskolában tanult utalójára biológiát és az élethez is h.lye
2021. máj. 26. 18:23
 30/39 anonim ***** válasza:

Én meg a Nemzetközi Rákkutató Központ vezetője vagyok.

De felesleges itt írkálnod, ha az általam leírt tény cáfolja azt, amit mondasz 😂😂😂

2021. máj. 26. 18:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!