Hogy lehet a teljes kiörlésű liszt vagy maga a kenyér drágább mint a fehér?

























Mindig megy a vita az egészségességgel kapcsolatban, de az érmének 2 oldala van:
Igen, benne van a rost, ásványi anyagok stb. a teljes kiőrlésűben, és valamivel lassabban szívódik fel, nem löki az egekbe a vércukrodat. De kérdés, hogy a benne lévő vitamin és ásványi anyag mennyiség számottevő-e?
A másik oldalon pedig ott van a fuzárium gomba által termelt toxinok (T2,(deoxinivalenol,zearalenon), amiket semmilyen módon nem lehet eltávolítani (kivéve ha eltávolítod a korpát). A baj ezzel az, hogy hőstabilak, és akumulálódnak az emberi szervezetben. Nyílván nem lesz bajod tőle ha heti 1-2x megeszel egy tk zsömlét, de ha minden reggel zab/búzakorpát eszel, akkor idővel lehetnek belőle problémák.





"Ez ellentmond a józan gondolkodásnak"
Ha bele gondolnál egy picit is logikusan, akkor tudnál mérlegelni, hogy azért az ici-pici rosttért cserébe egyáltalán nem éri meg mikotoxinokkal tömni magad, aztán meg járkálni endokrinológushoz vagy épp onkológushoz










További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!