Hogy lehet a teljes kiörlésű liszt vagy maga a kenyér drágább mint a fehér?
Figyelt kérdés
Mert ugye a teljes kiörlésű az csak levan darálva és annyi, míg a fehérliszt átesik valamilyen finomításon ergo több munka volt vele, mégis olcsóbb. Mi ennen a magyarázata? A másik dolog meg hogy miért kezdték el csinálni a fehérlisztet ha a t.k. egészségesebb? Hallottam olyat hogy így tovább eláll a liszt, de pontosan nemtudom. Valaki tudja az okát?2021. máj. 24. 15:24
1/39 anonim válasza:
jó a kérdés
régena fehérkenyér volt a menő, a drága, a félbarna kenyér meg az olcsó "szar"
Most furcsa mód megfurdúlt a dolog, gondolom ez is a piacgazdasági átverés miatt van
Annyiért adják amennyiért el tudják adni, nem annyiért amennyiért megtermelték, előállították ez van sajna.
2/39 anonim válasza:
Kevesebbet gyártanak belőle --> kisebb volumen, drágább ár. A korpát meg külön is lehet értékesíteni.
A fehérliszttel könnyebb dolgozni, jobb állagú lesz tőle a tészta.
3/39 anonim válasza:
A teljes kiőrlésű cseppet sem egészségesebb, mindig jelen van a penész, esős időben meg szépen virágzik, azzal együtt ledarálják és a jó nép meg eszi a mikotoxinokat. Ami persze gyűlik és gyűlik. Próbáld ki, etess egy 3-4 évest csak azzal (megtörtént eset) és meglátod 1-2 év és menstruálni fog, annyira összezavarja majd a hormonrendszert.
5/39 anonim válasza:
Divat es szokas mindig valtozik ... regi idoben a finom lisztet csak az urak ettek (feher liszt) ... manapsag a nep kitalalta, hogy a paraszt kenyer sokkal egeszsegesebb, ezert felment az ara. Manapsag az arat a kereslet hatarozza meg es nem a termek alapanyag ara.
6/39 anonim válasza:
4-es, nem, nem te írtad a jó megoldást :D
7/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az igaz hogy könnyebb dolgozni a fehérrel meg jobb állagú a tészta, de attól még a teljesen ledarált gabona ahol benne van még a rost meg a korpa, az lassabban szivódik fel és tovább eltelít mint a finomított... és ennek tudatában hogyhogy a silányabb a népszerűbb?
2021. máj. 24. 16:35
8/39 anonim válasza:
Mit nem értesz azon, hogy a teljes kiőrlésű a silány?
9/39 anonim válasza:
Sokkal több benne a vitamin. A fehér meg csak sima keményitö.
10/39 anonim válasza:
Ha sima keményítő, akkor a gluténérzékenyek is fogyaszthatjak?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!