Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ételundort kaptam, mit tudok...

Ételundort kaptam, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Egy bulin olyan volt a fogás amit nagyon nem szeretek (sosem ettem még), és nem akartam ott kilógni a sorból, hát ettem egy tányérral.. Ott még elnyamogtam szép lassan, nem is volt annyira tragikusan rossz, azonban azóta (3 hete kb) nagyon sok ételben érzem azt a jellegzetes ízt, 10-ből legalább 6 ételnél.. Nem is gondolok rá az esetek javában, de mégis érzem.. Pár ételt azóta teljesen elhagytam mert nemtudom elfogyasztani az íze miatt.. Ilyen a hagyma, a Bolognai mártás, a pirítós kenyér pl.. Tipp esetleg? Elmúlik ez valaha?

2021. jan. 10. 17:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Előbb utóbb biztos hogy elmúlik. Én inkább azt nem értem, hogy miért kellett olyan kaját enned, amit nem szeretsz? 🤷‍♂️
2021. jan. 10. 17:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
MI volt az az étel, amit ettél?
2021. jan. 10. 18:07
 3/11 A kérdező kommentje:
Egészen pontosan egy tradicionális magyar étel, amit mindenki szeret (kivéve engem), ez pedig a pörkölt lenne.. Valahogy sosem kedveltem ezt az ételt, mindig is taszított.. Jó helyen volt főzve, meg semmi extra.. Nem is a hússal volt a baj, hanem magának a szaftnak és a nokedlinek egybe volt ez az ize, amit azóta is mindig érzek.. Ez a klasszikus magyaros paprikás hagymás íz, de valahogy nekem undort kelthetett és nagyon sok ételben érzem.. Alapból óckodom a halaszlétől is például.. Valahogy én nem kedvelem az ilyen ételeket
2021. jan. 10. 18:12
 4/11 A kérdező kommentje:
nem dehogy, összejövetel volt, én pedig nem akartam a sarokba menni.. Gondoltam nem halok bele egy kis adagba.. És nem is haltam bele igazából, csak ez a jellegzetes erős magyaros íz az orrombam maradt és nagyon sok ételben érzem
2021. jan. 10. 18:16
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem akkor is meg lehet azt mondani udvariasan, hogy te ebből nem szeretnél enni.
2021. jan. 10. 18:18
 6/11 anonim válasza:
100%
Én hasonlóan voltam amikor csigát ettem. Az a fokhagymás íze meg illata nagyon sokáig üldözött.
2021. jan. 10. 18:33
 7/11 anonim ***** válasza:
77%

Tehát nem ettél még soha pörköltet, most megkóstoltad és azóta undorodsz a pirítóstól meg a bolognai szósztól? Felettébb érdekes. Valószínűleg ennek valami pszichológiai oka van. Hát nem eszel többet pörköltet, a többi étel iránti undor majd elmúlik.

Személyes példám a következő. Gyerekkeromban öklendeztem már a gomba és a spenót szagától is. Egyszer viszont megkóstoltam a spenót főzeléket és kihánytam azonnal. Gombás ételt kóstoltam, kihánytam a gombát is.

Viszont más hozzávalóktól nem undorodtam meg, azokat tudom enni azóta is. A gomba és a spenót szagától a mai napig öklendezek ha megérzem valahol(a kelkáposzta szagától is öklendezek), ha meg kéne ennem, akkor biztosan hánynék. Szóval ez nekem nem tudott elmúlni, ezt megoldom azzal, hogy senki kedvéért nem eszem ilyen ételeket. Beteg vagyok tőle és kész, meg szokták érteni. Neked is javaslom, hogy külső nyomásra ne egyél semmit, amit nem kívánsz.

2021. jan. 10. 18:36
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha még sosem etted az adott fogást, honnan gondoltad, hogy nem szereted? Ezt sosem értettem egyeseknél.
2021. jan. 10. 18:51
 9/11 anonim ***** válasza:
89%
Függetlenül attól, hogy nem szereted a pörköltet, de a pirítós és a bolognai miatt kérdezem, hogy nem volt a csapatban olyan, akiről azóta kiderült, hogy koronás és te is elkaphattad?
2021. jan. 10. 19:11
 10/11 anonim válasza:
77%
Simán lehet a korona miatt. Egyik barátnőm mióta koronás volt semmilyen húst nem tud megenni mert szerinte "fura" az ízük.
2021. jan. 10. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!