Mi lehetett a gond ezzel a tésztával, hogy olyan lett mint a ragasztó? (recept)
Tegnap akartam sütni fahéjas csigát, de már a tésztával elvéreztem. Ilyen undorító nyerstésztát még életemben nem csináltam, de nem is láttam... :D
Olyan lett, mint a ragasztó, folyós-nyúlós maradt, és egyáltalán, semennyire, abszolút nem kelt meg. Dolgozni nem lehet vele tovább, még várja elrakva a megsemmisítést, szörnyű lesz egyáltalán kivakarni a tálból...
A tészta receptje:
1.5 ek margarin
0.5 cs élesztő (instant)
0.5 bögre (mandula)tej
0.5 ek cukor
csipet só
1.5 bögre liszt
Én végül kicsit több lisztet raktam bele, mert az írt mennyiséggel nagyon híg volt még, szóval kb. 2 bögrényit tettem bele.
A konkrét összetevőkkel, a minőségükkel nem hinném hogy gond volt, minden alapanyagot szoktunk máshoz használni és eddig mindig működtek.
Mindenből azt használtam amit ír a recept, nem próbáltam helyettesíteni semmit.
A recepten rengeteg jó értékelés volt, és kb. többszáz komment, amiben írják hogy ez a kedvenc receptjük, sokszor készítik és mindig szuperjó lesz.
Szóval ez a recept nagyon irreálisnak hangzik? Hátha aki sokszor süt sütit, annak feltűnő hogy valami túl sok vagy túl kevés benne.... Mi lehetett a gond?
Miből kellhet több vagy kevesebb, hogy ne egy szörnyeteg szülessen belőle?
Esetleg valakinek van TÉNYLEG bevált csigatészta receptje? :D
Továbbra sem értem, hogy a liszthez képest egyharmad mennyiségű tejjel hogyan lehet folyós-ragacsos egy kelttészta.... :-O
Szerintem próbálj keresni hasonló receptet, amiben rendesen grammra vannak megadva az adatok. Az arányok úgy jobban láthatóak - súly alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!