Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi lehetett a gond ezzel a...

Mi lehetett a gond ezzel a tésztával, hogy olyan lett mint a ragasztó? (recept)

Figyelt kérdés

Tegnap akartam sütni fahéjas csigát, de már a tésztával elvéreztem. Ilyen undorító nyerstésztát még életemben nem csináltam, de nem is láttam... :D

Olyan lett, mint a ragasztó, folyós-nyúlós maradt, és egyáltalán, semennyire, abszolút nem kelt meg. Dolgozni nem lehet vele tovább, még várja elrakva a megsemmisítést, szörnyű lesz egyáltalán kivakarni a tálból...


A tészta receptje:

1.5 ek margarin

0.5 cs élesztő (instant)

0.5 bögre (mandula)tej

0.5 ek cukor

csipet só

1.5 bögre liszt


Én végül kicsit több lisztet raktam bele, mert az írt mennyiséggel nagyon híg volt még, szóval kb. 2 bögrényit tettem bele.

A konkrét összetevőkkel, a minőségükkel nem hinném hogy gond volt, minden alapanyagot szoktunk máshoz használni és eddig mindig működtek.

Mindenből azt használtam amit ír a recept, nem próbáltam helyettesíteni semmit.

A recepten rengeteg jó értékelés volt, és kb. többszáz komment, amiben írják hogy ez a kedvenc receptjük, sokszor készítik és mindig szuperjó lesz.


Szóval ez a recept nagyon irreálisnak hangzik? Hátha aki sokszor süt sütit, annak feltűnő hogy valami túl sok vagy túl kevés benne.... Mi lehetett a gond?

Miből kellhet több vagy kevesebb, hogy ne egy szörnyeteg szülessen belőle?

Esetleg valakinek van TÉNYLEG bevált csigatészta receptje? :D


2020. nov. 12. 09:20
1 2 3 4 5
 1/41 A kérdező kommentje:
Ha ez számít, a recept kétszer ekkora mennyiségeket írt, mindent megfeleztem mert 2 főre nem akartam olyan sokat sütni egyszerre. De az arányosan történő felezésből se volt eddig problémám, majdnem minden receptet úgy szoktam követni, hogy felezem.
2020. nov. 12. 09:21
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy nem jól dagasztottad ki? Akkor szokott nyúlós lenni és nem megkelni.
2020. nov. 12. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/41 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy döglött volt az élesztő. (Ennyiből jobb kocka élesztőt használni, azt látod a bögre tejben hogy él-e vagy sem.)

Én legközelebb a lisztet raknám bele a tálba, bele az élesztőt, cukrot, és a tejet adnám hozzá fokozatosan, amennyit felvesz, többet nem.

2020. nov. 12. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/41 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket!

Az élesztővel nem hiszem, hogy gond lenne, pár napja még simán sütöttünk belőle és az a tészta tökéletesen megkelt. Mi is jobban szeretjük a kockás élesztőt, de tavasz óta inkább tárazunk be a tasakosból. :D

2020. nov. 12. 09:45
 5/41 anonim ***** válasza:
100%
megdöglött az élesztő szerintem. felfuttattad? lehet túl meleg volt a folyadék.
2020. nov. 12. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/41 A kérdező kommentje:
Felfuttattam, a langyos (nem forró) mandulatejben. Eddig működött, pár napja még élt.
2020. nov. 12. 10:46
 7/41 Andizsuzsi ***** válasza:
68%
Szerintem valamit elmértél. Fél bögre folyadék két bögre liszttel nem lehet folyós az élesztő minőségétől függetlenül.
2020. nov. 12. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/41 A kérdező kommentje:
Azért a x bögrét nehéz elmérni... :D
2020. nov. 12. 11:21
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Rendesen felfutott az élesztő? Egyáltalán működik növényi tejben?
2020. nov. 12. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

Ez a svéd recept tuti!


[link]

2020. nov. 12. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!