Mi lehetett a gond ezzel a tésztával, hogy olyan lett mint a ragasztó? (recept)
Tegnap akartam sütni fahéjas csigát, de már a tésztával elvéreztem. Ilyen undorító nyerstésztát még életemben nem csináltam, de nem is láttam... :D
Olyan lett, mint a ragasztó, folyós-nyúlós maradt, és egyáltalán, semennyire, abszolút nem kelt meg. Dolgozni nem lehet vele tovább, még várja elrakva a megsemmisítést, szörnyű lesz egyáltalán kivakarni a tálból...
A tészta receptje:
1.5 ek margarin
0.5 cs élesztő (instant)
0.5 bögre (mandula)tej
0.5 ek cukor
csipet só
1.5 bögre liszt
Én végül kicsit több lisztet raktam bele, mert az írt mennyiséggel nagyon híg volt még, szóval kb. 2 bögrényit tettem bele.
A konkrét összetevőkkel, a minőségükkel nem hinném hogy gond volt, minden alapanyagot szoktunk máshoz használni és eddig mindig működtek.
Mindenből azt használtam amit ír a recept, nem próbáltam helyettesíteni semmit.
A recepten rengeteg jó értékelés volt, és kb. többszáz komment, amiben írják hogy ez a kedvenc receptjük, sokszor készítik és mindig szuperjó lesz.
Szóval ez a recept nagyon irreálisnak hangzik? Hátha aki sokszor süt sütit, annak feltűnő hogy valami túl sok vagy túl kevés benne.... Mi lehetett a gond?
Miből kellhet több vagy kevesebb, hogy ne egy szörnyeteg szülessen belőle?
Esetleg valakinek van TÉNYLEG bevált csigatészta receptje? :D
"Még ha engem hü lyének is néztek"
Senki nem nézett hülyének. Mindenkivel, aki süt/főz előfordult már, hogy nem sikerült valami. Egyszerűen amit mondasz, az fizikai képtelenség. Valamit elnéztél vagy elmértél, egyszerűen ez történt. Ami miatt itt az ívet kapod az az, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy tévedhetsz.
"Olyan lett, mint a ragasztó, folyós-nyúlós maradt"
Ez szerinted mit jelent? Mert szerintem a "folyós" az folyósat jelent.
Hát, végülis írtam, hogy híg volt, mielőtt raktam bele még több lisztet. :)))
Azóta is többször írtam, hogy ragasztó állag, ami "folyik" de lassan, mikor belemártottam az ujjam, akkor naaaaaagyoooon laaaassaaaaan "csöpögött" le róla, ennyire volt híg.
#14
Megpróbáltuk ezt a tésztát amit linkeltél, ebbe is kétszer annyi lisztet kellett raknunk mint amennyit a recept ír (40 dkg van a receptben, nekünk belement majdnem egy teljes csomag, amiből hiányzott már egy kevés) és még így is nagyon nagyon nagyon nagyon puha és ragacsos lett, de ezzel már lehetett dolgozni (bár szenvedősen), a végeredmény viszont isteni, jó puha és finom lett. :)
Valami akkor nem stimmel...
Nekem inkább mindig a folyadékot kell pótolni, soha a lisztet!
Főleg nem úgy, hogy duplán..
Mint írtam: "A konkrét összetevőkkel, a minőségükkel nem hinném hogy gond volt, minden alapanyagot szoktunk máshoz használni és eddig mindig működtek."
Nagyi Titka vagy Aldis liszt van itthon. Nem minden receptnél marad lágy, csak most ennél a kettőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!