Mi lehetett a gond ezzel a tésztával, hogy olyan lett mint a ragasztó? (recept)
Tegnap akartam sütni fahéjas csigát, de már a tésztával elvéreztem. Ilyen undorító nyerstésztát még életemben nem csináltam, de nem is láttam... :D
Olyan lett, mint a ragasztó, folyós-nyúlós maradt, és egyáltalán, semennyire, abszolút nem kelt meg. Dolgozni nem lehet vele tovább, még várja elrakva a megsemmisítést, szörnyű lesz egyáltalán kivakarni a tálból...
A tészta receptje:
1.5 ek margarin
0.5 cs élesztő (instant)
0.5 bögre (mandula)tej
0.5 ek cukor
csipet só
1.5 bögre liszt
Én végül kicsit több lisztet raktam bele, mert az írt mennyiséggel nagyon híg volt még, szóval kb. 2 bögrényit tettem bele.
A konkrét összetevőkkel, a minőségükkel nem hinném hogy gond volt, minden alapanyagot szoktunk máshoz használni és eddig mindig működtek.
Mindenből azt használtam amit ír a recept, nem próbáltam helyettesíteni semmit.
A recepten rengeteg jó értékelés volt, és kb. többszáz komment, amiben írják hogy ez a kedvenc receptjük, sokszor készítik és mindig szuperjó lesz.
Szóval ez a recept nagyon irreálisnak hangzik? Hátha aki sokszor süt sütit, annak feltűnő hogy valami túl sok vagy túl kevés benne.... Mi lehetett a gond?
Miből kellhet több vagy kevesebb, hogy ne egy szörnyeteg szülessen belőle?
Esetleg valakinek van TÉNYLEG bevált csigatészta receptje? :D
PEdig garantáltan elmérted, fél bögre foyladékhoz háromszor annyi liszt nem lehet folyós!
Ha meg másfél bögre helyett három és felet - azaz több, minz a dupláját - tetted bele més még mindig folyik, akkor kizárt, hogy nem mérési hiba történt!
Képzeld el, ha 1 dl tejhez teszel 3,5 dl (azaz kicsivel több, mint 20 dkg!) lisztet, az kökemény lesz!
Mint írtam, az eredeti recept is mandulatejjel dolgozott. Másban is használtam már mandulatejet és élesztőt, működött. :)
Kipróbálom, köszi! :)
Pedig garantáltan nem mértem el, kettőig el tudok számolni. :)
Atya ég, ezek brutál jól néznek ki a képen. Megéheztem. :)
Köszi!
A 11-es vagyok: egyszerüen mérj ki fél bögre tejet egy edénybe, mellé meg 3,5 bögre lisztet! Egyböl látod, hogy ez nem lehet folyós, még a 1,5 bögrével sem!
Valamit elmértél, lehet, hogy az átszámoláskor, vagy valami megzavart közben és megcserélted, melyik a fél és melyik a másfél bögre - de amit írtál, az nem lehet folyékony!
16: szerintem is valami elmérés lehetett...
Az előbb linkelt receptben 40 dkg liszthez van 2,5 dl tej - azaz több mint a liszt fele.
A kérdező receptjében pedig ugyanez az arány a harmada.
Lehet, hogy felcserélte a liszt és tej mennyiségét???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!