Mi lehetett a gond ezzel a tésztával, hogy olyan lett mint a ragasztó? (recept)
Tegnap akartam sütni fahéjas csigát, de már a tésztával elvéreztem. Ilyen undorító nyerstésztát még életemben nem csináltam, de nem is láttam... :D
Olyan lett, mint a ragasztó, folyós-nyúlós maradt, és egyáltalán, semennyire, abszolút nem kelt meg. Dolgozni nem lehet vele tovább, még várja elrakva a megsemmisítést, szörnyű lesz egyáltalán kivakarni a tálból...
A tészta receptje:
1.5 ek margarin
0.5 cs élesztő (instant)
0.5 bögre (mandula)tej
0.5 ek cukor
csipet só
1.5 bögre liszt
Én végül kicsit több lisztet raktam bele, mert az írt mennyiséggel nagyon híg volt még, szóval kb. 2 bögrényit tettem bele.
A konkrét összetevőkkel, a minőségükkel nem hinném hogy gond volt, minden alapanyagot szoktunk máshoz használni és eddig mindig működtek.
Mindenből azt használtam amit ír a recept, nem próbáltam helyettesíteni semmit.
A recepten rengeteg jó értékelés volt, és kb. többszáz komment, amiben írják hogy ez a kedvenc receptjük, sokszor készítik és mindig szuperjó lesz.
Szóval ez a recept nagyon irreálisnak hangzik? Hátha aki sokszor süt sütit, annak feltűnő hogy valami túl sok vagy túl kevés benne.... Mi lehetett a gond?
Miből kellhet több vagy kevesebb, hogy ne egy szörnyeteg szülessen belőle?
Esetleg valakinek van TÉNYLEG bevált csigatészta receptje? :D
Ragasztó állagú.
Ha nem lenne kínkeservesen borzalmas eltakarítani, akkor felvenném ahogy újra megcsinálom... :D
konkrétan milyen ragasztóra gondolsz???
Palmatex? Technokol? :))))
Tudod mit???? Csináld meg még egyszer és akkor rájössz, hogy elmértél valamit!
Egy fél kávéspohár tej egy levesestányérnyi lisztbe nem lehet folyékony, egyszerüen fizikailag is lehetetlen!
#26
Eszem ágában sincs még egyszer megcsinálni, még az előző adagot se tudtam teljesen eltakarítani. :D
Mindenesetre köszönöm azoknak, akik receptet vagy tippet küldtek, megpróbálom azokkal. :)
A kérdést lezárhatjuk, szükségtelen még több válaszban ecsetelni hogy cselekvőképtelen és visszamaradott vagyok. :))
26: te direkt vagy ennyire értetlen? Sütöttél már valaha? Aki igen, az pontosan el tudja képzelni, milyen lett a tészta. Én is jártam már így.
Ahogy az elején írták, vagy az élesztő vagy a dagasztás nem volt jó.
NEM, nem én vagyok az értetlen!
A kérdezö amit írt, annak alapján fél dl tejhez kellene 20 dkg lisztet adni, amit eleve nem igazán lehet összegyúrni, mert nem tudja az összes lisztet felvenni ennyire kevés folyadék.
MINDEN kelt tésztánál ennél jóval magasabb arányban kell folyadék ennyi liszthez (a belinkelt receptnél is kb fele annyi a folyadék, mint a liszt, nem pedig negyede!)
Szóval ez garantáltan nem fog folyékony lenni, mert alig gyúrható, levesttészta állagú lenne ilyen arányok mellett.
Ezen sem a dagasztás, sem semmilyen életö nem segít, itt valamit elmért a kérdezö, ha tényleg folyékony lett a tésztája.
De ha azt hiszed, hoyg ezekkel a mennyiségekkel folyós tésztát kap bárki is, akkor TE nem sütöttél még életedben, éppen mert NEM tudod elképzelni, milyen lett a tészta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!