Vannak olyan magyar ételek amiket külföldön is esznek Vagy csak mi eszünk külföldi ételeket?
nekem a német rokonaim akartak gulyással kedveskedni. szárított hagymával kezdték, amit margarinon pirítottak..és nem értették, hogy nem így. így nem.
feladtam
valószínűleg az itthon kapható pizza se hasonlít az olasz pizzákhoz. vagyis max. csak hasonlít
Én is külföldi magyar vagyok, a következőket látom:
Gulyás nagyon sok helyen van, iskolai menzák pl gyakran adják külföldön is...az más kérdés, hogy "kend még a gatyamadzagot is".
Van benne minden amit találnak, és általában paradicsommal próbálkoznak pirossá tenni. A legtöbb ember általában nem gondol kellemesen rá.
Kürtöskalács kapható szintén, egy lengyel család árulja a karácsonyi vásárban. A meleg és friss kürtöskalácsért mondjuk pitizni kell, de már rájöttek hogy tudom mit veszek.
Túró minden nagyobb tecsóban van.
Tejföl szintén.
Paprika létezik, de valamilyen okból átlátszó üvegcségen, és emiatt elég se ízű.
A helyi keleteurópai boltban van túró rudi, sajtos popcorn, zakuszka, savanyú káposzta fej, ponyty, szilvabefőtt, darált mák, sörperec, csokis meg epres pudingpor, pálinka, piros arany...
Ezeket sima boltban nem kapod meg.
Ismerősöm Észak-Európában tagja egy vándor karavánnak, ott sok nemzetiség árulja a saját ételét. Ő kürtős kalácsot csinál, azt mondja, azt imádják a svédek, finnek, norvégok. Próbálkozott lángossal is, de az nem ízlett nekik, baromi zsíros, nem tudtak mit kezdeni vele.
Egyszer annak is szemtanúja voltam, hogy három ázsiai csaj vett egy db sima, üres lángost. Körbe szelfizték, ha 50 kép nem készült a lángosról, meg velük és a lángosról, akkor egy sem. Aztán csak ültek bambán felette, meg sem merték fogni. Végül az egyik szalvétával letépett egy darabot. Nagy gyanakodva megette. Aztán kidobták az egészet. A legtöbb külföldi nem bírja ezt a zsíros konyhát, nem a semmtől vagyunk a legdagadtabb nép egész Európában.
Meg ha bele gondolsz, egy gulyást vagy egy pörköltet nem is lehet úgy variálni mint egy pizzát vagy egy hamburgert. Én amúgy szeretem a magyar konyhát is, de megértem, hogy a külföldiek miért nem. Minden zsíros, paprikás, vagy rántott. Nem túl változatos.
"... nem a semmtől vagyunk a legdagadtabb nép egész Európában"
Lol pl Angliában az emberek jóval nagyobb százaléka túlsúlyos. Látom őket elég gyakran 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!