Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell tárolni az avokádót,...

Hogy kell tárolni az avokádót, hogy ne menjen tönkre de mégis beérjen?

Figyelt kérdés

Sose vettünk még avokádót, de nemrég gondoltuk miért ne, megpróbálunk valami mártogatóst csinálni belőle.

Megvettük a zöld, kőkemény gyümölcsöt, megnéztem neten, minden oldalon egybehangzóan azt írták, hogy:

- ne tároljuk hűtőben, mert nem fog beérni, megpuhulni

- akkor érett, amikor már barna a héja

- akkor romlott, ha már nagyon löttyedt és szaga van

Ezeket észben tartva a konyhapulton tároltuk (nem napsütötte, nem túl meleg helyen).

Ma gondoltam, hogy több nap után végre elkészítem, mert bár az egyik fele még mindig zöld kissé, a másik fele már bebarnult és jó puha (de NEM löttyedt).

Félbevágtam és belül tiszta penész, foltos, és nagyon büdös.

Nem értem, hiszen elvileg még félig kéne csak érettnek lennie...???

Mit csináltunk rosszul?

Most akkor hogy kell tárolni, hogy végül meg lehessen enni?

2020. okt. 26. 13:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Ami a felvágott avokádónak, illetve az avokádókrémnek a bebarnulását illeti, ennek kiküszöbölésére már rengeteg tippet hallottam, de őszintén szólva a gyakorlatban egyik sem vált be. Ettől függetlenül az ízét és a minőségét nem befolyásolja, hogy barna lesz mindig nagyon hamar, úgyhogy igazából engem nem zavar a dolog.
2020. okt. 27. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!