Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell tárolni az avokádót,...

Hogy kell tárolni az avokádót, hogy ne menjen tönkre de mégis beérjen?

Figyelt kérdés

Sose vettünk még avokádót, de nemrég gondoltuk miért ne, megpróbálunk valami mártogatóst csinálni belőle.

Megvettük a zöld, kőkemény gyümölcsöt, megnéztem neten, minden oldalon egybehangzóan azt írták, hogy:

- ne tároljuk hűtőben, mert nem fog beérni, megpuhulni

- akkor érett, amikor már barna a héja

- akkor romlott, ha már nagyon löttyedt és szaga van

Ezeket észben tartva a konyhapulton tároltuk (nem napsütötte, nem túl meleg helyen).

Ma gondoltam, hogy több nap után végre elkészítem, mert bár az egyik fele még mindig zöld kissé, a másik fele már bebarnult és jó puha (de NEM löttyedt).


Félbevágtam és belül tiszta penész, foltos, és nagyon büdös.

Nem értem, hiszen elvileg még félig kéne csak érettnek lennie...???

Mit csináltunk rosszul?

Most akkor hogy kell tárolni, hogy végül meg lehessen enni?


2020. okt. 26. 13:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy úgy szedik le őket, mint a banánt, kicsin és éretlenül. Van, hogy ideális körülmények között sem érik meg megfelelően. A tárolással nincs baj, mi is így szoktuk mindig. Régebben mindig jó is lett, mostanában viszont már jó ha az 50%-a ehető marad. Ennyire jó minőségűeket árulnak.
2020. okt. 26. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 Lena7 ***** válasza:
100%

Ohh, akkor nem csak én csesztem el ezt az avokádósdit.😅


Kb fél évvel ezelött én is megakartam kóstólni, mert nagyon jókat hallottam róla, viszont 4 nap szekrényen való tárolás után is zöldes volt és kemény, viszont már nem akartam tovább érlelni, mert féltem, hogy megromlik.


Szépen szétvágtam, erre mit látok ?

Tiszta penész belül és büdös... 😔


Azóta nem vettem, mert nincsen szívem kiadni érte 500-800 ft-ot úgy, hogy közben nem lesz jó.

2020. okt. 26. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi elég gyakran csinálunk avokádókrémet, de sosem tesszük előtte hűtőbe. Előfordul néha, hogy penészes belül, de azért nem ez a jellemző szerencsére. Szerintem csak kifogtatok egy rossz minőségű példányt, nem ti csináltátok rosszul.


Mondjuk mi általában direkt érett avokádót szoktunk vásárolni. Tehát nem kemény zöldet, és otthon érleljük, hanem olyat, ami már a boltban pont jónak, feldolgozásra alkalmasnak tűnik.

2020. okt. 26. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

#3

Épp erre akartam rákérdezni, hogy vajon az érettként hirdetett, már barna avokádóval vajon jobban lehetne-e járni.


Köszönöm a válaszokat, bár őszintén szólva jobb lett volna ha mi rontottunk volna el valamit, mert akkor tudnánk tenni ellene, nem fordult volna elő ez többször. :(

2020. okt. 26. 14:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
3-as válaszoló vagyok. Én egyébként a mangosztánnal jártam úgy, mint a kérdező, illetve a 2-es válaszoló az avokádóval. Sosem ettem előtte, de már többektől hallottam jókat róla, meg hogy milyen egészséges, úgyhogy gondoltam, beruházok két példányba. Felvágva mind a kettő tiszta penész volt belül, pedig kívülről szépnek, egészségesnek, hibátlannak tűntek. Én ezzel vagyok így, hogy azóta sem nagyon merek venni, mert az még az avokádónál is jóval drágább...
2020. okt. 26. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Elöször is a "kökemény" avokádót nem szabad megvenni, mert az házi módszerekkel sosem lesz jó!

2. Nem minden avokádónak lesz barna a héja éretten, ez fajtától függ.

3. Viszont semmi esetre sem szabadna penészesnek, büdösnek lennie, ez már eleve rossz volt akkor is, amikor megvetted.


Én CSAK érett avokádót veszek, ez az egyetlen módszer, hogy legyen esély arra, hogy ehetö.

De sosem a barna színt kell nézni, mert sok fajta éretten is zöld marad!

2020. okt. 26. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Hol vetted az avokadot? En a lidl-ben kaphatoval szoktam ugy jarni, hogy vagy jo, vagy nem. Ezert mostmar inkabb kerulom, en piacon szoktam venni, nagyobb is, van, hogy olcsobb is, es az ize eretten is sokkal finomabb, gazdagabb.
2020. okt. 26. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Aldiban vettük.

Nem értek hozzá, hogy melyiknek kell zöldnek és melyiknek barnának lennie...

Akkor még egyszer megpróbáljuk majd az érettet venni. Ha az se válik be, akkor hagyjuk a fenébe az egész gyümölcsöt szerintem, ennyit nem ér. :D

2020. okt. 26. 14:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is állandóan megszívom vele. Lild, piac, spar tökmindegy hol veszem vagy nyers vagy ehetetlenné romlott pont mint a tiéd(hogy félig ilyen-félig olyan)
2020. okt. 27. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Az a trükk, hogy le kell szedni azt a kis szármaradványt. Ha zöld, akkor jó, ha barna akkor döglött.

Így szoktam venni puhákat, eddig működik.


Kemény avokádót elvileg banán mellé kell betenni, szobahőn, elvileg az segít neki.


Érett avokádó általában kb mint a szobahőmérsékletű vaj olyan állag, krémes de nem szottyos.


Az a trükk még, hogy citromlét kell rá csepegtetni, hogy ne oxidálódjon. Így finomabb, és nem barnul be a piritóson.

2020. okt. 27. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!