Melyik töltött káposztát kedveled jobban? Szavazással!
#5-ös . A lapos , puha káposzta a Futaki káposzta.
Töltött káposzta, azaz " szárma"
Szerbiában így hívják.... személyszerint enyhén savanyú káposztában , füstölt szalonnával, tetején pici tejföllel... és árpagyönggyel, nem rizzsel.
Ha elkészítés előtt lemossuk a savanyított káposztát , nem lesz annyira erőteljes az íze.
Ettem már sima friss káposztával, szőlő levélbe göngyölve is , de messze elmaradnak a savanyított káposztás verziótól.
Nekem a hús, és az édeskés íz , nem jön be.
Én erdélyi vagyok, és pincém is van. Mi októberben elsózzuk a káposztát - azt jelenti, berakjuk a hordóba savanyodni - decemberre megérik. Az így eltett káposzta, ami 6 hétig érik, és nem gyors savanyítással készül, nem túl savanyú, nem kell kimosni. Télen ebből lesz töltött káposzta, székely gulyás, rakott káposzta, de cikkekre vágva savanyúságnak is finom.
Nyáron édes káposztából készítem, citromlével savanyítom.
De mikor még fiatal voltam, és kevésbé lusta, minden nyáron legalább egyszer a napon érleltem káposztát, nagyjából úgy, mint a kovászos uborkát, egyik üvegben a legyalultat, másikban a leveleket, na abból egészen különleges ízű töltött káposzta lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!