Mindenkinek van valamilyen pszichológiai értelemben vett "nyomora" vagy gyengepontja? SZAVAZÁSSAL!
A szorongás, az emberkedés, "kihanemén" mentalitás, megfelelési kényszer, a fóbiák, a pénzéhség, a szexuális fétisek (a nagyon "betegek" főleg), mind-mind valamilyen pszichológiai okra vezethetők vissza, amik az esetek nagy részében negatív ingerként érték az illető embert.
Nekem is van, tudom hogy mi a fő oka annak, hogy esetenként olyanokat teszek, amit más előtt szégyellnék felvállalni (pl kárörvendés magamban, rosszmájúság, de csak gondolati szinten). Ismerem a saját gyengepontom. Nem zárom ki hogy rejtve legyen még valami elfedett problémám, de ezt az egyet/párat tudom, amik ezt okozzák - sok jó barátomról, ismerősömről is kiderült egy-egy lelkizős beszélgetés alatt, hogy mi történt vele: ilyen esetekből nekem valami "táblázat" jött létre: ha ez és ez történ az emberrel, akkor ez és ez lehet esélyesen - nagyjából így.
Vagy a három-négydiplomát, öt nyelven beszélő, mindent tudó, sikeres, tehetséges fiatalok? Akik két körmondattal leköröznek szinte bárkit, akivel vitába keverednek? Ők vajon miért lettek ilyenek? Vagy mert zsenik, vagy mert a tanulásba menekültek, vagy így kompenzálnak, stb.?
Tehát a kérdésem: kijelenthető, hogy mindenkinek (pl. pszichopaták kivételével pl.) van pszichológiai gyengepontja, ami a viselkedését, eredményeit, életcselekedeteit magyarázza? Ami úgymond "támadási felület"? Senki sem elhet így igazán "nagy" ember, ha úgy nézzük - nyilván kisarkítva?
Persze, ezért nem mondtam hogy kivétel nélkül mindenki. Ezért emeltem ki azt is hogy PL a pszichopatáknál nincs ilyen. Nyilván nem arra értem hogy az vagy :D Csak a lelkileg (nagyon ritka) egészséges emberek is beletartoznak. Szerencsésnek mondhatod magad :)
Köszi mindenkinek, várok még válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!