Ez a szintű nyelvismeret eléri a "jó" szintet? SZAVAZÁSSAL!
Az élet mindennapi dolgairól tökéletesen el tudok társalogni. Szellemi fittségemtől függ, hogy folyamatosan képes vagyok 10-15 mondatot elmondani, vagy kicsit néha megállok, nyugodtabban mondom, elgondolkozok pár mondatonként. Esetenként magyarul is váltakozik így, ezt emberi tulajdonságnak tudom be, nem kifejezett hibának.
Videókat, filmeket (akcentustól, hangminőségtől függően többnyire felirat nélkül) nagyrészt megértek (kb 80-90%-ban biztosan). Könyvet még nem olvastam soha az adott nyelve(ke)n, viszont tervezem. "Tudományos" témákon belül van egy-kettő, amiről el tudok beszélgetni, de azokra nem mondanám hogy jól mennek. Ilyen pl. az egészségügyi ismeretek, pszichológia, történelem, gazdaság pl.
Ez milyen szintű nyelvtudásnak felel meg így általános jellemzésből kiindulva?
A szókincsemet nem említettem:
Megfelelőnek tartom, mástól sem hallottam nagyon hogy sokat ismételgetnék, többször is rákérdeztem.
A nyelvtani helyességben van egy-két hiba, de ezekre is rákérdeztem, azt mondták észrevették, de nem zavaróak.
Ezek lemaradtak, elnézést.
Akkor már rágyúrok rendesen, és megpróbálom a felsőfokot. Szeretném a legtöbbet kihozni ebből. Persze előtte leteszek a középfokot, de nem állok meg ott.
Köszi a véleményeket, még jöhetnek!
Nem úgy értettem hogy kiakasztom az anyanyelvi szintet is vizsga előtt, csak hogy könnyen elbizonytalanodok :D Köszi a válaszokat,értékelem a gyors reakciókat!
Szorgalmasan tanulok egy pár hete, mert megrettentem mikor rájöttem mennyit elfelejtettem egy év alatt - így belehúztam. Szerintem jelentkezek vizsgákra, kezdve középfokkal. Tanárom nincs (magán sem, de lesz szerintem a jövőben), három éve befejeztem a középiskolát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!