Melyik töltött káposztát kedveled jobban? Szavazással!
"Töltött káposztát NEM készítünk semmi másból, mint savanyú káposztából."
Ezt Szabolcsban ne nagyon hangoztasd, mert belőled lesz a darálthús a káposztába!
Néha lehet kapni a piacokon a laza szerkezetű, vékony levelű, gyenge erű LAPOS káposztát. Ezt arról is felismerni, hogy nem kőkemény, hanem benyomható.
Na, amikor ilyet találok veszek 3-4 fejet és leveleire szedve lefagyasztom.
Én csak ebből készítem a töltött káposztát, mert olyan könnyen hajtogatható, mintha egy papírzsepibe tenném a tölteléket. Utána a töltelékeket már szálas savanyú káposztával főzöm össze, a kutya meg nem mondja, hogy édes káposzta a levél és nem egy vastag páncélban vannak a töltelékek.
Amerre én lakom, arrafelé savanyúból készítik. Sose szerettem.
Egyszer egy rendezvényen jártam Szabolcsban, ott ettem helyi töltött káposztát. Na, azt imádom! Nem savanyúból van, kisebbek is a gombócok, mint mifelénk, és van paradicsom is alatta, amikor főzik. Sose gondoltam, hogy megszeretem a töltött káposztát, de nekem így nagyon ízlik.
Nagyon durva ölre menő vitákat láttam már a kétféle káposzta kedvelőitől :D
Tegnap a Balázsék-ban említette Rákóczi Feri, hogy valami világversenyen a legjobb ételnek ítélték a magyar töltött káposztát! Vajon melyik verziót? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!