Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nem hagyományos,de mégis...

Nem hagyományos,de mégis karácsonyi menü?

Figyelt kérdés

Halászlé, töltöttkáposzta ugye ezek szoktam lenni ,de mást szeretnék mert lesz egy különleges alkalom ekkor.


Ti mi mást csináltok?



#főzés #sütés #menü #Kicsit más
2020. okt. 17. 17:04
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
81%

Hókifli szokott nálunk lenni, skanzenes mézes, meg képviselő fánk amit én sütök.


Szerintem nagy bunkóság ilyenkor étteremben enni. Az összes szakács, pincér inkább lenne otthon a családjával...


A karácsony családi ünnep, nem a nagyzolásról meg a kényeztetésről szól, hanem az egymás felé fordulásról. Ilyenkor nem akarok embert látni a szeretreimen kívül, nyugi van, békesség és egymásra figyelés.


Nálunk a sütés-főzés is az ajándék, közös program része, enélkül hiányérzetem lenne.

2020. okt. 18. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes egyensúlyozni a hagyományos és a kicsit reformkonyhásabb dolog között. Mittomén mondjuk egy marha erőleves kacsa vagy fácánhúsos raviolival, bélszín carpaccio, valami jó hal (lazaccal könnyű megfürödni, a legtöbb Magyarországon kapható lazacnak nem elég zsíros a húsa, egy kiló vajban sütve is ki tud száradni), például branzino valami télies körettel, akár egy jó paszternák pürével meg egy kis pirított burgonyával, hogy a hagyományosabbat kedvelők is jól lakjanak, az asztal közepére meg be lehet dobni egy Pékné csülköt, nem szégyen, hogy magyarok vagyunk. Ha jó házi kenyeret tudsz sütni, akkor azt simán lehet kínálgatni kacsazsírral, velővel, bármivel. Desszertnek a legegyszerűbb valami pohárkrém, a sok zsírosra lehetőleg valami savanykásabb, mondjuk egy erdei gyümölcsös panna cotta, nagyon édesszájú család esetén ragacsos rizs mangóval vagy akár künefe.

Ezekhez nem kell csilliárd órát a konyhában állni, meg az alapanyagköltség is relatíve alacsony marad, de azért mégis tudsz mutatni 5-6-7 fogást, vegyesen magyarosat és nemzetközit.

2020. okt. 18. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/45 anonim ***** válasza:
88%

"lazaccal könnyű megfürödni, a legtöbb Magyarországon kapható lazacnak nem elég zsíros a húsa, egy kiló vajban sütve is ki tud száradni"


Szerintem valamit nagyon rosszul akarsz csinálni! A lazacot nem szabad SOK zsiradékban sütni, nem kell zsírosnak lennie, és nem tud kiszáradni, ha nem sütöd túl.

A lazacot csak rövid ideig (max. 10 perc) szabad sütni, kevés - de lényleg nagyon kevés - vajon, akkor szaftos marad!

2020. okt. 19. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk marhahús leves, narancsos sült kacsa van krumplival, purevel stb es olasz tipusu kuglóf kakaoval masnap reggelire es masnapra maradek vagy hagymas rostelyos.

Halat nem szeretjük annyira. Apukám szokott kapni rántott husit, barack kompottal, mert az a kedvence és nagyon ritkan ehet csak. Ez nálunk a csaladban hagyomanyos, de rokonoknal sehol sincs igy. Szerencsere nem kell ugyanazt enni napokig 🙃

2020. dec. 24. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/45 anonim ***** válasza:
16%
Lazac simán lehet nyers is, szóval ha gondolod csinálj sashimit
2020. dec. 24. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!