Nem hagyományos,de mégis karácsonyi menü?
Halászlé, töltöttkáposzta ugye ezek szoktam lenni ,de mást szeretnék mert lesz egy különleges alkalom ekkor.
Ti mi mást csináltok?
Hat vegig olvastam az osszes ajanlast itt a kommenteloktol...sorry ha valaki lelkebe gazolok, de semmi extra, unnepis nincs egyikben sem. Hetkoznapi kajak.😏
Mi karacsonykor nem nezzuk az arakat, ilyenkor extras, vagy luxuscikkeket is megveszunk (homar, kaviar, tonhal steak, t-bone steak, strucctojas, exkluzivabb zoldsegek (lilakarfiol, lilarepa pl.), osszessegeben legalabb 3-4 fele kulonleges husetel van, tobbfele leves, 4-5 fele koret, 5-6fele sutemeny (sos, edes aprosutik, tanyerdesszert).
Ilyen halaszle, toltott kaposzta, rantott hal, kokuszkocka tok hetkoznapi...sima vasarnapi ebed. Nem akarok senki lelkebe gazolni ezzel, de eleg divatja mult felfogas mar, hogy fix menusornak kell lennie.
Pedig nem vagyunk mi gazdagok, hetkoznapokon azert megnezem mit es mennyiert veszek, de karacsonykor nem erdekel.
Meg a cicaink is lazacfilet kapnak, garnelarakkal.
Mondom en, hogy etterembe kell menni! Unnepi a hangulat, tobb karacsonyi fogasbol lehet valogatni, nem kell a konyhában gebedni mert kiszolgalnak es nem kell orakig mosogatni.
Legunnepibb amikor kenyeztetik az embert, nem amikor egesz nap csak azon feszul, hogy minden jol sikerüljön.
Utolsoknak is igaz van, ma mar egyre nepszerubb a wellnes pihenes ilyenkor, vagy etterem+hotel karacsonyi pihenos csomagjai.
De az tuti, hogy karacsonykor mi sem hagyomanyos eteleket fogyasztunk mar regota. Inkabb olyanokat, amikre egyszeru hetkoznapokon se ido/energia se penz.
Ezert szoktam hidegtalat kesziteni … persze nem csak egyszeru sonkatekercs es kaszinotojas … egy talon van minden mint szemszajnak ingere, mindenki azt eszi amihez kedve van abban a pillanatban.
Nálunk inkabb a sutemenyekre van kihegyezve az unnep, kulonleges alapanyagok es karacsonyi fuszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!