Hagyományosan milyen leves és milyen savanyúság való krumplis tésztához? Grenadírmarshoz.
Nálunk legtöbbször zöldségleves, vagy paradicsomleves van előtte, és kovászos uborka, vagy csemege uborka hozzá.
De gyerekkoromban mindig gyümölcsleves volt, alma- vagy meggyleves.
Buggyantott tojásleves, zöldbab leves, paradicsom leves.
A lapos tányér szélét raktuk körbe télen karikára szelt csemege/ecetes uborkával, nyáron karikára szelt kígyó uborkával.
Esetleg cikkekre vágott paradicsommal.
Nálam a krumplistésztához három féle savanyúság jöhet szóba.
1. Cékla
2. Csemege ubi
3. Nyáron tejfölös ubi sali
Nem vagyok leveses, de egy gyenge zöldség levest, karfiol levest el tudnék kanalazni előtte. :)
Hagyományosan CÉKLA!!!!
A leves szinte mindegy, de inkább olyan, amiben nincs krumpli és valami könnyedebb, nem túl tartalmas leves....
Mi céklát ettünk hozzá nemrégiben, de szoktam enni hagymás paradicsomos salátával, savanyú-, vagy kovászos uborkával is.
Előtte húsleves, zöldségleves szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!