Hagyományosan milyen leves és milyen savanyúság való krumplis tésztához? Grenadírmarshoz.
Figyelt kérdés
2018. okt. 11. 01:58
11/15 anonim válasza:
Mi általában csemegeuborkát, vagy csalamádét szoktunk enni hozzá.
12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tényleg, a csalamádé is nagyon jó.
Az is igaz, hogy a levesbe kéne valami fehérje, hús vagy tojás.
Mit szoktak a menzán adni hozzá? Mert szerintem ott a hagyományokat vették figyelembe. csak én nem emlékszem.
2018. okt. 11. 14:42
13/15 anonim válasza:
Menzán mindig "vizes" leves volt hozzá. :) Habarás, rántás nélküli levest hívtam gyerekkeént vizes levesnek. Menzán zöldségleves volt eperlevél vagy kiskocka tésztával, esetleg reszelt tésztával. A zöldségek is elég apróra voltak vágva. A petrezselyem és karalábé rendszeresen "fás" volt benne. Na meg a sok vegeta sem hiányozhatott belőle. :)
Amúgy a menzán cékla volt mellé.
14/15 anonim válasza:
Paradicsomleves és csemegeuborka a mi családi hagyományunk.
15/15 Juliusz48 válasza:
Levesként bármilyen,megfelel, de aki spórolós az a tészta főzőlevéből meg kevés krumpliból amit a tésztához főzött, pirított hagymán készíthet egy levest, is esetleg tejföl hozzáadásával izlés szerint. Hagyományosan kovászos uborka vagy fejes saláta való savanyúként, de bármi megfelel, pl télen egy káposztasaláta, vagy savanyú káposztából egy kis csíkokra vágott lila hagymával, borssal, olajjal készített saláta is kiváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!