Mi a hagyományos húvéti menü nálatok? Szoktattok tojást festeni?
miért kéne rászoktatni a tojást a festésre?
láttál te már festő tojást?
Sajnos a tojásfestés már nem dívik nálunk, de ha saját családom lesz, én fogok újra! :)
Ezeket esszük: házi füstölt sonka (tényleg házi,mi füstöljük), tormás sonkatekercs, kaszinótojás franciasaláta alapon, krumplisaláta (ez a fajta: [link] általában kacsasült is készül. Sütemények közül pedig nincs kimondottan húsvéti, de az egyszerű kekszes sütit mindig elkészítem, a család és a locsolók is imádják: [link] de zselé meg gyümölcs helyett étcsokis mázzal vonom be, teljesen olyan íze lesz,mint a túró rudinak!
Főtt sonka, főtt tojás mindig van (festett). Néhány éve pedig kenyérben sült sonkát is készítek, ez a kedvencünk :)
Süti általában kókusz kocka és kókusz golyó.
igen, szoktam festeni tojásokat, bár mindig mérgelődés a vége, mert soha nem lesz olyan szép, ahogy szeretném...:(
sonkát is főzök, drabolt füstolt sonkát, mait egy isemrős termelőtöl veszek. vagyis a főtt sonka, tojás, torma nálunk hagyományos szokás.
az ételekkel nem ragaszkodunk semmi extrához, ami már régen volt, az kerül ünnepkor az asztalra. ha lehet többféle friss salátát készítek, hogy azért tavaszias legyen.
süti :ki nem maradhat a diós habos kocka, Velence szelet(mézes lapok, pudinggal, meggyel töltve, csokival bevonva)sós, köményes rudakat is szoktam készíteni.
aztán jön a szétpukkadás...:))
ja a locsolóknak szoktam a tavaszi tojásroládot készíteni, ami nagyon látványos,nagyon finom és jobban fogy, mint a sütik.
húslevest főzök sok zöldséggel, hússal
rizs, vajas/hagymáskrumpli
töltött csirke, párolt csirkemell, rántott csirke, ránott gomba, karfiol
csalamádé, cékla
húsvéri fonott kalács, diós. mákos bejgli, köményes-sajtos rudak, sajtos pogácsa, gyümölcsös piskóta, mézeskrémes
reggeli töltött tojás, főtt tojás, sonka, retek, újhagyma, saláta
maradék sonkából pedig majd 2-3 nap múlva sonkás rakottészta, husosburek
Igen, szoktunk tojást festeni, most már elég nagy a lányom ahhoz hogy ezt együtt csináljam vele.
Minden évben egy kicsit több pirosat csinálunk mert a locsolóknak azt is adunk ( a pénz mellé). :-)
Én húsvét vasárnap előtti napon megsütöm a kalácsokat.
Reggelink:
Füstölt főtt tarja
tojás
kalács (saját készítésű)
egy kis vaj
torma, és majonézes torma
Ebédünk:
szokásos vasárnapi menü ( valami húsféleség) + húsleves
desszertnek sütök valami ínycsiklandó tortát, húsvéti jelleggel díszítem.
Húsvét hétfőre még készítek pár harapnivalót és süteményeket (rendszerint bekapnak nálunk pár falatot a kora reggel jövő locsolók)
reggelink:
a festett tojást megpucoljuk és töltött tojást készítünk
egy kis tormával majonézzel és kenyérrel
és a gyerekek desszertként ehetnek csokit cukrot és játszhatnak azzal a játékkal amit kaptak
Ebéd:
Rántott parizer valamilyen szószt csinálok hozzá
vagy a párom mert ő a szósz ,,mesterünk".Köretként sült krumplit hozzá vagy krumplipürét szoktunk készíteni nyers hórdós káposztával és süteménnyel
Vacsi:
házi friss pizza
a felnőttek: bórral,sőrrel,vagy szénsavas üdítővel
a gyerekek: gyümölcslével, kubuval, vagy egzotikus limonádéval amit én csinálok nekik.
üdvözlettel:
Anita 32/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!