Nem hagyományos,de mégis karácsonyi menü?
Halászlé, töltöttkáposzta ugye ezek szoktam lenni ,de mást szeretnék mert lesz egy különleges alkalom ekkor.
Ti mi mást csináltok?
Kedves 15-ös, 11-es vagyok.
Nagyon szívesen megadnám neked a receptet, de már vagy egy évtizede nem csináltam.
Azt tudom, hogy az IGAZI receptet már akkoriban én sem találtam, csak a rumos-rumaromás-mazsolás utánzatokat.
Szerintem ez a cukrászok titka, ahogy a bűvészeknél a trükkök.
Így aztán kiválasztottam valamilyen nekem szimpatikus receptet, amiben főzött krém volt(nem puding!)és átvariáltam.
Mazsola helyett apróra vágott kandírozott gyümölcs, rum helyett narancslikőr és sok-sok IGAZI tejszínhab.
Arra még emlékszem, hogy tényleg olyan volt mint az amire mindketten
emlékszünk és sajnos nem találjuk.
11/24-es: megkérhetnélek, hogy az általad használt receptet küldd el nekem. (szivesen venném privátban, de ha nem akarod, akkor itt - csak nem akarnám nagyon szétoffolni a kérdést).
Sajnos csak gyerekkoromban találkoztam ezzel a tortával, most mindenfelé csak a puddingos variációkat lehet megtalálni!
Elöre is köszönöm a szivességedet!
ma 19:31-es: nekem kifejezetten pozitív, hogy elkészíthetek egy igényesebb menüsort, a fözés számomra nem nehézség, hanem kreatív hobbi!
Mellesleg jól szervezve NEM arról szól az ünnep, hogy végig fözök, jól elökészítve ugyanúgy részt veszek a családi ünneplésben, mint a többiek. (A rendrakásra eleve nincs nagy szükség, mert nem lesz csatatér a konyhában sem, meg egyébként sem, amit meg meg kell csinálni, azt is közösen végezzük el)
Emellett egy étteremben sosem lesz olyan a hangulat, mint ithton, és az ételek többsége is nálam jobb, mint ott lenne.
Minden évben külön élmény a megfelelö menüt összeállítani, föleg, mert több mindenkire kell tekintettel lenni különbözö túlérzékenység, illetve allergia miatt. Ezeket egy étteremben eleve nehezen lehetne megoldani, márcsak ezért is jobb, ha tudom, tényleg figyelembe veszek mindent és senki nem fog utána napokig szenvedni!
"Gesztenyével töltött pulyka?"
Én "magyaros" töltelékkel csináltam.
#21 ne is mondd, kókuszkockát akár most is tudnék enni 😅
Nálunk sült kacsa, krumplipürével, párolt lilakáposztával a családi kedvenc. Vegágnak krémes sült cékla, nut roast (diósült), vörösboros gombaragu. Ezen kívül menők még a töltött húsok: klasszikus töltött dagadó, almával és aszalt szilvávál töltött dagadó stb. Köretben úgy érdemes gondolkodni, hogy egy-egy apróság nagyon fel tudja dobni, pl. krumplipürébd sült fokhagyma és rozmaring.
Mindemellett szokott lenni nálunk egy-két saláta: svéd gomba, rosolli, zölsdsalata stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!