Miért nézik le sokan azokat akik gyors étterembe járnak illetve azokat az ételeket eszik?
"6/20 Travis83 válasza:
82%
Egyél fél évig kizárólag gyorskaját. Meglátod mi lesz. Persze nem kell, mert ezt már előtted megtették. Neten megtalálhatod. Egyet biztosan mondhatok, akik kizárólag ezzel táplálkoznak, súlyos betegek lesznek. Szív, máj és veseproblémák - ezek a leggyakrabbak. A rák már csak ráadás. Aki picit is tiszteli saját magát és az egészségét, az kétszer is meggondolja. Ha néha megkívánunk egy ilyet, az nem baj, de ezen élni egyenlő a rövid élettartammal. Még mielőtt leszeretnétek pontozni, ezek tények, amelyeket nem én találtam ki."
Aha próbálj csak enni mindennap pékes ételeket! Ugyanaz fog történni!
"10/21 Travis83 válasza:
74%
A mekis/burger kinges higiéniát már meg sem említem, mivel nem szeretnék rémálmokat. Egyébként gyorskajából is van sokkal jobb minőség, és akinek számít valamit, az meg is találj"
Te bele látsz más élelmiszer üzemekbe? Nem! Akkor? Te honnan tudommd például ha veszel egy szuperhigéniás étteremnől egy menüt és nem e tüsszentett bele véletlenül egy szakács?
#21: ha pékes ételekről kérdezel, akkor arra írtam volna választ. No de, ki mondta neked azt, hogy aki nem eszik mindennap gyorskaját, az pékes ételekkel helyettesíti? Annyi, de annyi étel van a világon kedves kérdező, hogy igazán nem gond változatosan és legalább valamilyen szinten egészségesen táplálkozni!
Sokan nem értik a súlyát az egészséges táplálkozás fogalmának, hiszen gyakran járnak ilyen mekis helyekre és izlik nekik, jóllaknak és lám semmi bájuk. A probléma viszont az, hogy idővel fog kibújni a szög a zsákból. Mint amikor addig fújjuk a lufiba a levegőt, míg ki nem pukkad.
Ugyanígy van pl a dohányosokkal is. Látják, hallják a sok tüdőrákos esetet, de tovább szívnak, mert nekik ÉPP semmi bajuk. Utána meg már hiába...
Tudjátok, egyetlen egy életünk van és egyszer úgyis megdöglünk, de szerintem jobb egészségesen leélni azt az utolsó 20-30 évet, mintsem szenvedve, betegségben, ergo úgy, hogy nem élvezzük az életet. Ugyanis higgyétek el, idősebb korban is lehet élvezni azt!
Senkit sem szeretnék meggyőzni, de gondoltam egy gondolatmenetet megér a dolog. Jöhet a lepontozás! :)
Vizet a csapból iszom.
Egyáltalán nem eszem pékárut, kenyeret is csak nagyon ritkán.
Sok répát, káposztát, husit, hagymát, babot, krumplit, kölest, rízst eszem. Imádom a sütőtököt, narancsot, almát.
Amikor javarészt magamnak főzök jobban tudok kaksizni, és szebb a bőröm mint mikor sokat megyek mekibe. Ezzel nem azt mondom, hogy a Meki az ellenség, csak szerintem nem érdemes túlzásba vinni.
Nem hiszem el nem látjátok hogy mire akarok rávilágítani! A sokan szindják a mekis kaját. De miért? Csak azt hatogatják hogy vegyszer meg műanyag. De mibe nincsennek ezek?
Melyik az ártalmasabb? Heti egy mekis hamburger, így havi 4 meki, vagy mindennap müanyagos ásványvíz, üdítők, havi 8 csipsz,mellé mindennap csoki, havi 15 energia ital, mág feldolgozott tartósított ternékek, tejtermékek, mindennapod kecsap, mustár, majonész, és mindennap valami leves, amibe ételízeítős ízfokozó van. Vessük már össze hogy ezekhez holva a havi mekis kaja? Sehol! Amit mindennap esznek sokkal károsabb! Ennyi. És még lehet keveset is írtam.
#26: amiket most felsoroltál, azokat nem hogy mindennap, de szinte soha nem eszek, vagy csak nagyon nagyon ritkán. Ha a kérdésed a mekis kaja ezekhez való viszonyításáról szólt volna, akkor most egyetértenék veled, mert én is így gondolom. Viszont ez is egészségtelen táplálkozás. Rosszul táplálkozni nem csak gyorséttermekben lehet, mert valóban mindenütt sok a "mű" kaja, teli káros kémiai anyagokkal. Csak ugye az a bökkenő, hogy még így is lehet másképp, sokkal egészségesebben enni. Ismétlem, nem muszáj mindig egészségesen zabálni, de többségben nem árt igyekezni. Nagyon nem árt.
Tehát kedves kérdező, én megértettem a lényeget, hogy a mekis kaja semmivel sem rosszabb más műanyag kajáknál, de ne szűkítsd le ennyire a kört, mert nem csak ezek vannak és az emberek nem csak ezeket eszik. Plusz attól, hogy nem rosszabb a másik rossznál, önmagában igenis rossz, mármint egészségügyileg.
Kérdező te teljesen gyökér vagy...
Ha műanyagot hasonlítasz össze műanyaggal, akkor nyilván az lesz a vége, hogy mindkettő trágya.
De ha a műanyagot olyan étellel hasonlítod össze, ami azt nem tartalmaz (dobj egy hátast: van ilyen, csak tovább kell látni az orrodnál), akkor.... akkor... Ja hogy ilyen nem létezik, nincs, kizárt, hiszen nem ez van az óriásplakátokon
11-es voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!