Miért nézik le sokan azokat akik gyors étterembe járnak illetve azokat az ételeket eszik?
"a bolti szarokban ugyanezek vannak"
A boltban megnézed az összetevőket, és persze, vehetsz full műanyagosat is, meg vehetsz bio színhúst, friss zöldséget, kerülheted a lisztes kajákat, stb. Ott a te kezedben van, hogy mit eszel meg mit főzöl, de a mekiben eléd tolják a főtt műanyagot.
(Mondom ezt úgy, hogy relatíve sokat mekizem, de sose éreztem szükségét annak, hogy ezt egészségesnek állítsam be.)
De amúgy itt mindenki agyhalott vagy nem tudtok szöveget értelmezni? Egy szóval nem írtam,hogy egészséges,meg nem ártalmas.
Megnézhetnétek egy akármilyen gyár vagy húsfeldolgozó higiéniáját is,sírnátok. Én is igyekszem hasznosan enni,de nem ítélem el a gyorskaját,néha lecsúszik,mert nekem finom. Ha mindig azon agyalnék,mi honnan jön és hogy keszül,már kb.csak füvet rágnék a saját kertemben. Kb.havonta bukik le egy-egy cég a Nébihnél..
Én nem nézem le őket :) Az ismerősi köröm se nézi le őket.
Ritkán , de én is eszem a mekiben. Szerintem a gyorsétterem tökjó dolog azokra a napokra, amikor alig aludtál éjjel, otthon borul a konyha, nincs erőd főzni, de nagyon kell valami finom, meleg étel. És mindez gyorsan. Egyetemista vagyok, a szorgalmi időszak utolsó két hetében van hogy ötször is mekizek. Amúgy igyekszem magamnak főzni, de van hogy nincs időm nekiállni a pörköltnek.
Hát, ha bolti kész hamburgerrel hasonlítod össze, akkor nyilván ugyan az lesz az eredmény.
De azért elégé túl toltad a biciklit. A gyors kajának nem csak a bolti készétel vagy a parizeres zsemle az alternatívája. Lehet venni töke húst, zöldségeket, gyümölcsöket, tejet, tojást, lisztet, rizst, stb. nem is sorolom tovább, egyszóval alapanyagokat és lehet belőlük millió-egy adalékanyagmentes ételt főzni.
Ami pedig a "meki tele van vegyszerrel"-t illeti, ugyan olyan hülyeség, mint amiket te írtál a bolti ételekről. A meki is azért egészségtelen, mert tele van zsírral sóval és egyszerű szénhidrátokkal. Beviszel 1000-1500 kalóriát és két-három óra múlva éhes vagy megint, így persze, hogy elhízik tőle, aki naponta ott eszik.
Nem kell lenézendő szemét kajaként tekinteni a gyors éttermekre, de helyén kell kezelni az ilyen ételeket és nem naponta ezt enni.
Kicsi nő vagyok, de a többezres mekis kajától alig lakom jól, egy-két óra múlva pedig éhen pusztulok, mert felcsapja a vércukorszintem, ami hirtelen levágódik utána. Most megettem egy tányér marhapörit egy szelet ropogós fehérkenyérrel és ubisalival, tudom hogy estig nem leszek éhes.
Amúgy nem nézem le, mindenki azt eszik amit akar, én is eszem gyorskajáldába néha, mert egyébként nagyon finom, kár tagadni. De az otthoni alapanyagból, változatosan összerakott étrendet nem közelíti meg egyik gyorskajálda agyoncukrozott, full zsíros és/vagy vizezett kajája. Napi szinten semmiképpen nem ajánlatos, mert az összetételük általában rossz (kivéve saláta + husi), és arányaiban rendkívül drágák is.
" 1/19 anonim válasza:
71%
ha szerinted így van, akkoor csak egyed "
Ha szabad kérdezni te mit eszel barátom?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!