Nyers volt a csirkehús amit ettem, mennyi az esélye hogy
bajom lesz?
Figyelt kérdés
rohadtul félek, mert sajnos van egy alap emésztőrendszeri betegségem, ami nagyon sok fájdalommal szenvedéssel jár. nagyon nem hiányzik egy fertőzés.
rendeltem egy grillezett csirkemellet mindenféle körettel, kicsit rágós volt de nem annyira feltűnően. nem foglalkoztam vele. aztán lenézek a villámra és piros vér, rózsaszin hús...tehát nyers volt. rettegek, mert ha én igy elkaptam valamit akkor biztos kórház lesz a vége és iszonyat rosszullét.
nem sok falatot ettem igy kb 3-4 kisebbet, természetesen nem ettem tovább.
A csirkehúst nem lehet nyersen enni mert ott nem csak a felszínén vannak baktériumok. Pl steaket lehet nyersen enni csak a külső felületét kell átsütni.
2020. febr. 4. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
13/36 anonim válasza:
nezz utana melyik bakterium hany fokon, mennyi ido utan pusztul el ha ez megnyugtat. lattam mar rozsaszin hust pedig puha volt, azt nem tudom mitol lehet. viszont norma esetben a szalmonella nem kerul a hus belsejebe, hogy is kerulne oda? canpylobacter szinten belsarral terjed. valaki belefecskendezte a husba? max a feluleten lehet, de 75 fokon elpusztul. mint mar leirtam, megfelelo higienevel mindketto elmerulheto.
2020. febr. 4. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
14/36 anonim válasza:
papot!
2020. febr. 4. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
15/36 A kérdező kommentje:
#14 valószinüleg nem gunyolodnál igy ha 1 napot is a helyemben lennél és hasonló betegséggel élnéd mint én. aztért is mert az én betegségemmel életveszélyes lehet egy salmonella fertőzés.
2020. febr. 4. 20:12
16/36 anonim válasza:
Hallottál már a Darwin díjról?
2020. febr. 4. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
17/36 anonim válasza:
#15: Milyen betegséged van, hogy ennyire rettegsz?
2020. febr. 4. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
18/36 anonim válasza:
Ha nyers a csirke, azt érzed, mert nem puha, hanem rágós, és az íze is "vízszerű"...
2020. febr. 4. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
19/36 anonim válasza:
Szalmonella miatt nincs értelme aggódnod mert már a nyers alapanyag is garantáltan szamonellamentesen kerülhet csak forgalomba!
Átmossák többször a kopasztott csirkét, ráadásula kopasztás forróvizes forgó gumiujjas géppel történik, ezután pedig még átmegy két lemosópermeten amiben neomagnolos víz van..
Akár nyalogathatod is a nyers csirkét akkor sem leszel szalmonellás!
2020. febr. 4. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
20/36 anonim válasza:
Szóval szalmonellát nem fogsz kapni, max egy kis e-kólit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!