Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez a sok hazudozás hogy a...

Ez a sok hazudozás hogy a csirkehús meg a kolbász/szalonna/sonka rákkeltőek ez egy hülye terv akar lenni, hogy az emberek több zöldséget/gyümölcsöt egyenek?

Figyelt kérdés
2016. aug. 22. 23:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha jol emlekszem a csirkehus egyaltalan nem is volt benne a tanulmanyba csak a voros husok. Es nem azt irtak, hogy rakkelto hanem aki hust evett rendszeresen (naponta) abban a kontrol csoportban nagyobb volt a rak elofordulasi aranya.


Az meg nem mindegy, hogy a tobbi ember mit eszik? Plane ha sokan elpartolnak a hustol meg olcsobb is lesz.

2016. aug. 22. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi volt a cél, de ha valami fa..szaságról írják meg, hogy rákkeltő, arról úgysem szoknak le az emberek. A cigi nem egy f...szaság, megírták, hogy rákkeltő, valószínűleg az is, aztán mégis szívják. Nem hinném, hogy pár hülye tanulmány bármin is változtatna.
2016. aug. 23. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Biztosan a Brit kutatók legújabb felfedezése...Őket aztán nagyon komolyan kell ám venni :D

Meg kell találni az arany középutat, az élelmiszerek optimális arányait, amire a szervezetünknek szüksége van,de még így sincs semmi garancia arra, hogy nem leszünk majd rákos betegek valamitől.

Gondoljunk a mai légszennyezettségi mutatókra :/

2016. aug. 23. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
1. írd be a google-ba hogy "rákkeltő csirkehús" rögtön ki ad egy csomó hazugságot!
2016. aug. 23. 10:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem azt írták hogy rákkeltő, nem hogy a tanulmányozott csoportok eredményei alapján azoknál, akik több vörös húst fogyasztottak 40%-al gyakrabban alakult ki gyomor-vagy emésztőrendszeri rák!


2. A csirkeshúsról maximum akkor jelenthető ki, hogy rákkeltő, ha ipari, vegyszeres-hormonos-antibiotikumos-szójatakarmányos állatról beszélünk. Ez esetben ugye egyértelmű mi a "rákkeltő" benne.


3. Igen, a mai táplálkozástudomány célja a húsfogyasztás visszaszorítása. Napi max. 150-250g hús az, ami a szervezetünk számára az egészséges határain belül mozog. De már ez is fedezi önmagában egy felnőtt ember teljes fehérjeszükségletér, amit minden további étkezéssel túllépünk. A fehérjetöblet sok rákfajta elsődleges okozója és táptalaja, ezért ilyen összefüggésben igen, a túlzott húsfogyasztás erősen növeli a rák esélyét.


4. Mértékkel semmivel nincs gond, de hús tekintetében sok ember nem bírja elfogadni, hogy ez a mérték elég alacsony sajnos.

2016. aug. 23. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Sajnos korántsem hazudozás, és már leírták miért.


Az meg nem tudom miért baj, hogy a tudósok szerint több gyümölcsöt,zöldséget kellene fogyasztani. A nagyszüleink idejében is elsődlegesen zöldségalapú volt az étkezés, hús heti 1x volt. Nem véletlen, hogy a húsfogyasztás mindennapivá válásával a rákos megbetegedések is megsokszorozódtak...

2016. aug. 23. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki rákos, rögtön leállítják a húsról. Vajon miért? A kazein (amely a tehéntejben, túróban található) az egyik legerősebb karcinogén.
2018. szept. 19. 02:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!