Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom megállapítani,...

Hogyan tudom megállapítani, hogy egy csirkehús romlott-e?

Figyelt kérdés
Amikor pl. ránézésre nem friss, de még nem biztos hogy rossz, mik azok a jelek amik arra mutatnak hogy dobjam ki a fenébe?
2010. nov. 7. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyálkás a felülete...
2010. nov. 7. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Megszagolod :D
2010. nov. 7. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
süsd egy öt percel tovább maximum. a cigányok is évszázadokig a döglött földből kiásott napok óta rohadó disznóhúson éltek csak főzték 8-10 óráig. semmi bajod nem lesz.
2010. nov. 7. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Melegítsd meg! A meleg húson sokkal könnyebb észrevenni, ha romlott, pl. ha hidegen még nem nyálkás, mert mondjuk megkeményedett :D, melegen látszani fog. Valamint jó büdös lesz .
2010. nov. 7. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Legyezd magad felé a szagát, ha a hús legalább szoba hőmérsékletű. Ha kapásból hányingered lesz, vagy büdösnek érzed (tehát nem normális hús szagú), inkább dobd ki, mint egy jó kis gyomorrontás :)
2010. nov. 7. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:

Főzőpróba, 99%-os hatékonyságú.

megveszed a legkisebb kapható egységet a húsból, majd egy bögrényi vizet fölteszel főni.Mikor forr kb. 2 deka(vastag cafat, -nagy falat)nyers húst teszel bele, és 2 percig főződ.Utána gyorsan! kiveszed, falapon kettévágod, és az ELSŐ párára "rászagolsz".

Minden illat szag és romlási bűz érezhető, már a nyálkásodás előtt 12 órával hatékony.

Ha nem tetszik a szaga, ne vegyél, ne egyél belőle, bár igaz hogy a főzés, az enyhén romlott húst még megmenti, mindenkinek gusztusa szerint...

A csirke hűtőben max 2 napig áll el, 20 fokon meg 1 napig.

2010. nov. 7. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
és a sertéshús?
2010. nov. 7. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
2. az igazi. Ha nincs letakarva a hűtőben, a felülete kiszáradhat, és akkor nem nyálkás. Viszont a csirke egyből el kezd büdösödni, ahogy romlik. A legkisebb gyanúnál sem kockáztatnék! Ha egy húsban megindul a fehérje lebomlás, hagyni kell a fenébe.
2010. nov. 7. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

a SERTÉS 20 FOKON 1 NAPI VAN EL, HŰTŐBEN 2, 0 FOKON HÁROM NAP, HA FRISS VOLT.

a marhahús hűtőben akár 5-7 napig is eláll, pl.pácolva.

az a gond, nem tudod mennyit szöszöltek vele, mielőtt megvetted, a főzőpróbát továbbra is ajánlom.

a halat 12 óra tárolás után meg kell enni!

Legjobb barátunk a hő!

2010. nov. 17. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!