Hogyan tudom megállapítani, hogy egy csirkehús romlott-e?
Főzőpróba, 99%-os hatékonyságú.
megveszed a legkisebb kapható egységet a húsból, majd egy bögrényi vizet fölteszel főni.Mikor forr kb. 2 deka(vastag cafat, -nagy falat)nyers húst teszel bele, és 2 percig főződ.Utána gyorsan! kiveszed, falapon kettévágod, és az ELSŐ párára "rászagolsz".
Minden illat szag és romlási bűz érezhető, már a nyálkásodás előtt 12 órával hatékony.
Ha nem tetszik a szaga, ne vegyél, ne egyél belőle, bár igaz hogy a főzés, az enyhén romlott húst még megmenti, mindenkinek gusztusa szerint...
A csirke hűtőben max 2 napig áll el, 20 fokon meg 1 napig.
a SERTÉS 20 FOKON 1 NAPI VAN EL, HŰTŐBEN 2, 0 FOKON HÁROM NAP, HA FRISS VOLT.
a marhahús hűtőben akár 5-7 napig is eláll, pl.pácolva.
az a gond, nem tudod mennyit szöszöltek vele, mielőtt megvetted, a főzőpróbát továbbra is ajánlom.
a halat 12 óra tárolás után meg kell enni!
Legjobb barátunk a hő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!