Honnan tudom megállapítani, hogy romlott-e a tojás?
a tojást hónapokig el lehet tartani.
Legközelebb feltörés előtt vízbe teszed.
"Ha a nyers tojást vizbe teszed, akkor a friss (süteményekhez, habverésre alkalmas) lesüllyed az aljára, a nem egész friss (amit sütve-fözve lehet fogyasztani), az félúron lebeg, vagy az egyik vége felfelé mutat, ami úszik a felszinen, vagy közvetlen alatta, az már elég állott, azt csak egyesével szabad feltörni, nehogy elrontsa a többit. Ételbe még jó.
Ha romlott, akkor nagyon büdös, feltörés után.
Jó az :-)
Ha már a belsejének szaga van, csak akkor romlott.
"az félúron lebeg, vagy az egyik vége felfelé mutat, ami úszik a felszinen, vagy közvetlen alatta, az már elég állott, azt csak egyesével szabad feltörni, nehogy elrontsa a többit. Ételbe még jó. "
így főztem én is a rakott krumpliba és azt hittem meghalok az ijedtségtől a múlthéten: kis csirke volt benne!
Azt már nem is mondom, hogy mindig ugyan attól a nénitől veszem évek óta a piacon a tojást:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!