Hogyan lehet házilag megállapítani, hogy a mézet cukorral "hamisítják" a méhészek?
én úgy tudom, hogy az ilyen méz nem "ikrásodik"
a valódi méz idővel kristályosodik
Én is úgy hallottam, mint az első. Csak egy bibi van: kaptunk barát méhésztől mézet, aki saját fogyasztásra termel mézet, és 100%, hogy nem trükközik vele. Több mint 2 év alatt sem cukrosodott meg, addigra fogyott el a vége. És nem is volt annyira édes, mint a bolti mézek (persze édes volt, de volt különbség). Vegyes virágméz volt amúgy.
Amit megveszek boltban/piacon stb. 1-2 hónap után cukros.
Szóval én nem igazán hiszek a fentiekben.
12.31
Igaz a valódi méz nem émelyítő édes!!!
az első vagyok, és én meg hiszek benne, mert a nagytatámnak voltak méhéi, és a hideg beálltával a kamrában a méz mindig kikristályosodott
a bolti mézet nem használok, csak ismerős méhésztől veszek
mellesleg a bolti méz is lehet valódi, csak valamilyen kevésbé értékes vegyes virágméz, ami olcsóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!