Must tartósítása házilag?
Figyelt kérdés
Próbáltam Na-benzoáttal,de sajnos,annak nem bírom a szagát-ízét,nagyon sajnáltam,hogy egy csomó mustot ki kellett dobnom miatta.Szalicil: nem vált be,mert elkezdett erjedni.Próbáltam tavaly pasztőrözni,de nagyon nem jött be,igaz,hogy nem romlott meg,de "főtt"íze lett.Szorbinsav:Valami rettentő fekete szőrös penész lett rajta(bár erjedni nem kezdett,az biztos)Ezeken a dolgokon kívül már nem tudok mást elképzelni.Ti hogy csináljátok?2011. szept. 30. 23:57
1/5 anonim válasza:
Anyukám a frissen kifolyt mustot felforralta,forrón üvegekbe töltötte,nagyon pici szalicilt tett a tetejére. Celofánnal lekötötte és száraz dunsztba rakta. Egész télen ittuk a mustot.
2/5 anonim válasza:
NE fözd, csak melegitsd majdnem forrásig, és azonnal töltsd üvegekbe, zárd le. Semmiféle tartósitószer nem kell bele, nekem már több tiz éve mindig eláll. Kibontás után az üveget hütöben kell tartani.
3/5 anonim válasza:
Mi le szoktuk fagyasztani , bár hatalmas mennyiséghez sok hely kell.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek,ki fogom próbálni(SAJNOS,A FAGYASZTÁST NEM)
2011. okt. 3. 13:19
5/5 anonim válasza:
na itt nagyon sokkal nem lettem okosabb !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!