Csipkebogyó tea készítés házilag?
ti hogy csináljátok? tapasztalatot kérek nem googlet :D
mindent részletesen írjatok le mikor szeditek le stb...
köszi a válaszokat.
Nincs undorító íze?:D és mivel ízesítitek? (citromlé+cukor?)
hát nem a szokott teák íze az tuti én mindig azt mondom hogy természet íze van. de egy literbe nem kell sok csak egy kis marék mert egész éjszaka ázik elég intenzív lesz de hígítod ha túl markáns ki így ki úgy,ki kell tapasztalni.
és igen citrom cukor vagy méz.
de muszáj forralni, hogy az összes ásványi anyag tartalmát kinyerjük!
én így szoktam - kicsit macerás, de megéri - szárított "hecsedliből":
- este hideg vízbe beáztatom - a nem kívánt kémiai reakciókat elkerülendő, nem fém edényben, ez fontos!
- reggel leszűröm, a levét félreteszem,
- majd előre felmelegített - így megakadályozható a véletlen túlhevítés, ami a C-vitaminnak nem feltétlen kedvez - langyos vízbe teszem a bogyókat, és áztatom kb. fél órát,
- végül újra leszűröm, levét félreteszem,
- a bogyókat leforrázom, majd megvárom míg kihűl,
- és így öntöm össze a három teát - de persze lehet külön-külön is fogyasztani, eléggé eltérő az ízük...
ahogy mondtam, tényleg macerás;) de ha a cél a leghatékonyabb vitamin és ásványi anyag kinyerés, akkor érdemes bele energiát fektetni, főleg az ilyen influenza-járványos időszakokban, üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!