Foszforeszkál a boltban vett csirkehús. Mitől lehet ez?
Basszus,sosem néztem,de ezután fogom.
Hihetetlen mikkel nem mérgeznek bennünket.
A Tesco forgalmazza az van ráírva a csomagolásra. Nem tudom azon kívül honnan származik, külföldről hozzák-e, vagy hazai.
299Ft/kg...ebben 10db farhát van, és helyenként nagyon gyengén de olyan színnel "világít" mintha halvány szentjánosbogár lenne.
De csak akkor látszik rendesen ha már hozzászokott a szemem a sötéthez.
Sziasztok!
Nálam is felmerülő kérdésre ezt a választ kaptam:
Íme, ami összejött, röviden:
... amúgy meg ártalmatlan szprofita (pseudomonas) szennyeződések eredménye, főleg baromfin - persze, nem tartozék
Pseudomonas fluorescens nevű baci okozza. Rothadó húsban fordul elő.
a rothadás nem kizárt, de nem is egyértelmű, anno a szennyeződésre utaló indikátor flórarészének tekintettük
Ha máskor is találtok ilyen húst, érdemes lenne a kerületi hatósági főállatorvost megkeresni. (tehát nem az ANTSZ-t, rosszul mondtam, közülünk az élelmiszerhigiénikus állatorvosok foglalkoznak az áruházak élelmiszer-biztonsági felügyeletével)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!