Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Foszforeszkál a boltban vett...

Foszforeszkál a boltban vett csirkehús. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Boltban vett csirkefarhát helyenként foszforeszkál a sötétben. Több csomagot megnéztünk már és mindegyikben voltak ilyen világító foltok.Nem tudom, hogy a lé, a hús vagy a csont az. Tippek, ötletek, hogy mi lehet ez? Valaki már tapasztalt ilyet?
2010. júl. 26. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
hááát szerintem óvatosan a fogyasztással, mégis hol vetted?
2010. júl. 26. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Basszus,sosem néztem,de ezután fogom.

Hihetetlen mikkel nem mérgeznek bennünket.

2010. júl. 26. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nahát OO ettől teljesen beparázok 8D
2010. júl. 26. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

A Tesco forgalmazza az van ráírva a csomagolásra. Nem tudom azon kívül honnan származik, külföldről hozzák-e, vagy hazai.

299Ft/kg...ebben 10db farhát van, és helyenként nagyon gyengén de olyan színnel "világít" mintha halvány szentjánosbogár lenne.

De csak akkor látszik rendesen ha már hozzászokott a szemem a sötéthez.

2010. júl. 26. 22:10
 5/7 anonim ***** válasza:
A húsos részén van? Mert a lehet "szivárványos" színű... Ha nem ,akkor nem tudom.
2010. júl. 28. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Ember, Tescoban sose vegyél húst olcsón:S Tesóm a tesco gazdaságos párizsival járta meg (leárazták)...jó pár napig a WC állandó törzsvendége volt:D
2010. júl. 28. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Göd manta válasza:
51%

Sziasztok!



Nálam is felmerülő kérdésre ezt a választ kaptam:

Íme, ami összejött, röviden:


... amúgy meg ártalmatlan szprofita (pseudomonas) szennyeződések eredménye, főleg baromfin - persze, nem tartozék



Pseudomonas fluorescens nevű baci okozza. Rothadó húsban fordul elő.



a rothadás nem kizárt, de nem is egyértelmű, anno a szennyeződésre utaló indikátor flórarészének tekintettük



Ha máskor is találtok ilyen húst, érdemes lenne a kerületi hatósági főállatorvost megkeresni. (tehát nem az ANTSZ-t, rosszul mondtam, közülünk az élelmiszerhigiénikus állatorvosok foglalkoznak az áruházak élelmiszer-biztonsági felügyeletével)

2010. okt. 31. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!