Mi a titka a kínai éttermeknek, hogy olyan omlós és puha a csirkehús?
Fogyasztóvédelem kínai büfében:
- Az ott mi?
- Csíke
- És az?
- Dísznyó
- És az a másik?
- Kútya
- De azt nem is árusíthat!
- Akkó csíke! :):):)
hehe--- barátkozz velük össze, és kérdezd meg..
Egy kis élelmesség aranyos, élelmesség!
A vékony csirkemellet lazán felvert tojásfehérje
+szójaszósz+étkezési keményítő masszában megforgatom,
forró wokban, kevés olajon megpirítom.3 percnél nem tovább!
(2 perc egyik oldal, 1 perc a másik), ezután már amit akarsz, pl. felöntöd húslével stb.Nem lesz száraz.
Keress egy jó kinai receptest.
Írtok 1-2 sületlenséget válasznak. Miért ne lenne csirke? Bármilyen más hús szerintem sokkal drágább lenne. Még senkitől nem hallottam, hogy bármi baja lett volna a kínai kajáktól, még egy gyomorrontás sem, nemhogy komolyabb baj. Szerintem sokkal szigorúbban és sűrűbben ellenőrzik őket, mint bármilyen más kajáldát, pont a rémhírek miatt.
Viszont egy tipp, amitől puha és omlós marad a csirke, legalábbis a bundás készítmények: vékony a hús, gyors sütés, és utána én (ha úgy óhajtja a család) fedeles hőálló tálba szedem, és lefedem. A saját gőzétől átpuhul a bunda, és olyan könnyű, szaftos lesz, mint a kínaiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!