Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nyers volt a csirkehús amit...

Nyers volt a csirkehús amit ettem, mennyi az esélye hogy bajom lesz?

Figyelt kérdés

rohadtul félek, mert sajnos van egy alap emésztőrendszeri betegségem, ami nagyon sok fájdalommal szenvedéssel jár. nagyon nem hiányzik egy fertőzés.

rendeltem egy grillezett csirkemellet mindenféle körettel, kicsit rágós volt de nem annyira feltűnően. nem foglalkoztam vele. aztán lenézek a villámra és piros vér, rózsaszin hús...tehát nyers volt. rettegek, mert ha én igy elkaptam valamit akkor biztos kórház lesz a vége és iszonyat rosszullét.

nem sok falatot ettem igy kb 3-4 kisebbet, természetesen nem ettem tovább.

2020. febr. 4. 15:47
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
valszeg csak rozsaszin husle, nem valoszinu h bajod lesz, hokezelve volt meg ha nem is sult at teljesen. a hus kulso felszinen tapadnak le a bakteriumok, es egyatalan nem valoszinu h e colival v szalmonellaval erintkezett volna (ezek a tojason lehetnek esetleg kivul, de vagaskor salakanyaggal kerulhet erintkezesbe hus, de jobb helyeken tisztitjak). szval ne parazz, nem a nyers hustol kell felni hanem a rossz higienetol
2020. febr. 4. 16:01
 2/36 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon kicsi az esélye, szóval nyugodj meg. Másrészt ha mégis megfertőződtél, akkor már úgyis mindegy, szóval akkor se mész semmire az aggódással.
2020. febr. 4. 16:03
 3/36 A kérdező kommentje:

utolsó: ha azt mondom hogy ne gondolj egy rózsaszin elefántra, mire gondolsz?.... na ugye :/ nem olyan könnyü ez.

ráadásul az emésztőrendszeri betegségem miatt én pánikbeteg is vagyok. nagyon rosszul tudom viselni ezeket :( nem direkt stresszelek hidd el...

2020. febr. 4. 16:06
 4/36 anonim ***** válasza:
90%
Akkor minek eszel étteremben ha ennyire félsz attól hogy valamit elkapsz? Kicsi a valószínűsége hogy bajod lenne.
2020. febr. 4. 16:18
 5/36 A kérdező kommentje:

"Akkor minek eszel étteremben ha ennyire félsz attól hogy valamit elkapsz? Kicsi a valószínűsége hogy bajod lenne."

alapbol nem félek hogy elkapok valamit, a nyers húsról köztudott hogy baj lehet belőle. azt itthon sem eszem :D semmi köze az étteremhez.

2020. febr. 4. 16:21
 6/36 anonim ***** válasza:
70%
Miért is lenne bármi bajod (az undortól eltekintve) ???
2020. febr. 4. 16:41
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Igyál egy pálinkát hamar.
2020. febr. 4. 16:58
 8/36 anonim ***** válasza:
68%

Ha kolbászt csinálunk, vagy fasírtot sütök, töltött káposztát főzök, mindig megkóstolom nyersen.

Még soha nem lett tőle semmi bajom. Pedig a disznóhús necces ebből a szempontból. A csirke nem, nyugi

2020. febr. 4. 17:03
 9/36 A kérdező kommentje:
# 6/8 salmonella? campylobacteriosis? tele van nyers hus baktériumokkal amelyek nagyon súlyos megbetegedést okozhatnak. nemcsak azért főzzük, sütjük meg őket, mert ugy finomabb és könnyebb rágni :)
2020. febr. 4. 17:20
 10/36 anonim ***** válasza:
92%

" tele van nyers hus baktériumokkal amelyek nagyon súlyos megbetegedést okozhatnak"

NEM, NINCS tele, csak LEHET BENNE, de mivel minden húst komolyan ellenöriznek, ezért gyakorlatilag kizárt, hogy bármiféle fertözö anyag lehessen benne.

Másrészt épppen a csirkehúsnál gyakran van az átsült húsnak is rózsaszines árnyalata, ha nyers lett volna, akkor nem tudod elrágni. A csirkének, föleg a mellnek elég 5 perc, hogy átsüljön, szóval kizárt, hoyg bármi bajod is legyen töle!

2020. febr. 4. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!