Ha a körtecefrét nem viszem el kifőzetni, hanem kipréselem akkor körtebort kapok?
Igen, bár szerintem a körtéből inkább frissen szoktak mustot préselni.
Időpont ma 10:11
Fel is találta. Egyes nyelveken külön neve is van a körtebornak, franciául pl. poiré. Annyira „ihatatlan”, hogy még eredetvédett változatai is vannak. Persze nem minden körte igazán jó erre, ahogy pl. a csemegeszőlő sem borkészítésre. A cukortartalma nagyjából annyi, mint az almáé, almaborról gyanítom hallottál már.
Ha azt teszed, kapsz egy kis alkoholfokú löttyöt.
Nem bor az! - hiszen a borba nem rohadnak bele azok a gyümökcsök, amikből készülnek.
Nem lesz édes, hiszen az erjedés folyamata alatt a cukrok alkohollá alakulnak.
dubitus:
Ha alacsonyabb alkoholtartalma van a rendes körtebornál, illetve ha belerohadt (!) a gyümölcs, akkor az nemcsak körtebornak szar, hanem cefrének is... más kérdés, hogy *esetleg* ihatóbb pálinka készülhet belőle, mint körtebor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!