Miért baj, ha cukrot adunk a borhoz, hisz a baktériumok lebontják alkohollá?
Figyelt kérdés
2018. júl. 20. 23:04
11/14 A kérdező kommentje:
7-es nagy hülye vagy, már bocs, csak szimplán érdekel a dolog, nem hinném, hogy valaha is pancsolni fogok borokat egy angol nagyvárosi lakásban. :D Persze nem tudhatod, hogy hol és hogyan élek, de épp ezért nem kellett volna belém állni. 8-as részben elmondta, amire kíváncsi vagyok. Csak még azt nem értem, akkor mi alakítja át a szőlőcukrot alkohollá, mitől forr a must, amikor nem lehet lemenni a pincébe, és leszámítva a répacukor utóízét, miért nem lesz ugyanolyan mindkét esetben a bor.
2018. júl. 21. 20:22
12/14 Mojjo válasza:
@11: Élesztőgombák. És azért, mert a bor nem csak víz + alkohol, hanem ezer más dolog, aminek megfelelő minőségben és mennyiségben a szőlőböl kell, hogy a borba kerüljön. Ha cukrozni kell, akkor ez tuti nem történt meg, ergo moslékunk lesz, nem borunk.
@10: Nem változott az álláspontom. Az, hogy bornak nem való szőlő 16 mustfokosan érett, nem igazán győz meg, sőt...
13/14 anonim válasza:
Persze hogy nem való. Minőségi bort nem kaphatsz belőle csak silány asztalit. De it most nem is ez volt a kérdés. Kérdezőnek: ez olyan mint a hamis méz ami virágport se látott. Laikusként a borrol se mondod meg hogy esetleg kissé cukrozott. Ha nagyon akkor még laikusként is észre lehet venni. De hozzáértők pláne laborban egyből kimutatják benne a répacukrot
14/14 anonim válasza:
A jó borban nincs baktérium. A házi "bornak" csúfolt, igénytelenül készített, koszos lábbal összetaposott, döglött bogarakkal teli mustból készített, évtizedek óta ki nem takarított belsejű hordóban érlelt borban viszont akad bőven. Borból csak palackosat szabad venni a boltok polcairól, igazi pincészettől, és nem a szomszédtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!