Ha a kefírt 30-40 fokos vízbe beleteszem akkor szaporodni fognak a gombák, baktériumok?
Valamilyen gombák és baktériumok biztosan szaporodni fognak. Ami nem mindegy, hogy milyenek... Legrosszabb esetben lesz egy kemény hasmenésed :D
Élő mikrobák valószínűleg nem sokan vannak ezekben a termékekben, mert a tejsavas erjesztés miatt túl alacsony lesz a pH nekik. Spórák szinte biztosan vannak benne abból, amivel beoltották: tejsavas erjesztés végző bacikból (hacsak nem elölik ezeket hőkezeléssel). Ha vízzel elkevered, akkor hígul az oldat, kevésbé lesz savas, és így ezek újra elkezdhetnek szaporodni. A gond, hogy valószínűleg kevés lesz nekik a cukor, úgyhogy azt érdemes belekeverni egy keveset. Ellenkező esetben valszeg fehérje bontó mikrobák is megjelennek, ami nem túl kedvező egészségügyi szempontból. A másik, hogyha tejsavas erjesztést akarsz, akkor mindenképp zárt edénybe kell tenni a szmötyit. Ne várj túl nagy eredményt ettől az egésztől, egy bioreaktor építéséhez ennél azért sokkal több dolog kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!