Tényleg igaz az, hogy a cukor a szervezetben alkohollá alakul, igy titokban "függővé" téve a fogyasztóját?
Nem hiszem. Évtizedekig ettem cukrot és egyik napról a másikra durván levittem a szénhidrátbevitelemet, szóval én még csak cukorfüggő se voltam (az édességeket nem hagytam el, az viszont megszokás).
S aki sok cukrot eszik és antialkoholista, az sem kezd italra vágyni...
Plusz amit tudok a test működéséről, az alapján sem jön létre alkohol. Mégis mi értelme van, hogy mondjuk glükóz helyett sejtmérget gyárt a test, amikor a glükózt remekül fel tudja használni, a sejtméreggel pedig dolgoznia kell s az nem annyira előnyös neki? Még ha energiát is nyerünk belőle. Kár, hogy nem értek a kémiához, akkor okosabbat tudnék mondani, lövésem nincs az alkohol mibenlétéről, csak azt tudom, hogy 7kcal/g enegiát ad s eléggé leköti a szervezet bizonyos részeit, nem optimális energiaforrás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!